Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından ilk defa Ayazmana ve Gökçay mesireliklerine kurulan Fitnes Center yani açık hava sağlıklı yaşam merkezleri vatandaşın yoğun talapleri üzerine mahallelerde de kurulmaya başlandı. Modernevler Mahallesinden sonra Hızırbey Mahallesi ile Gülistan Mahallesini kesen noktaya da bu merkezden kuruldu.

   Belediye Başkanı Hasan Balaman, çalışmalar hakkında bilgi verirken tesislerin korunması için de vatandaşın duyarlı olmasını istedi. Başkan yaptığı açıklamada, “Geçen yıllarda ilk defa yeni bir uygulama başlattık. Mahallelerimizde fitnes centerler yani açık hava sağlıklı yaşam merkezleri kurmaya başladık. Bu açık hava sağlıklı yaşam merkezlerini Gökçay, Ayazmana ve Modern Evlerde kurduk.

    Bunlardan birini daha Hızırbey Mahallemize kuruyoruz. İki mahallemizin tam ortasına kuruyoruz. Aşağıda Gülistan Mahallesi, yukarda ise Hızırbey Mahallemiz bulunmakta. Her iki mahalemizin sakinleri rahatlıkla bu tesislerden faydalanabilirler. Bunun dışında 5 ayrı mahallemize daha bu jimnastik aletleri kurmaya devam edeceğiz.

    Hemşehrilerimden benim tek istediğim. Bunların korunması. Bu malzemeler hepimizin malı. Bunların paraları sizlerin ve bizlerin cebinden çıkıyor. Korumayı iyi yaparsak aletlerimiz uzun yıllar yine sizlerin hizmetinde olmaya devam edecek. Kullanmadan ibaret olabilecek hasarları da kurmuş olduğumuz ekiplerimiz vasıtası ile anında gidermeye çalışıyoruz.

    Kurmaya çalıştığımız açık hava sağlıklı yaşam merkezlerinde yeşillendirme ve dinlenebilecekleri banklarda konacak. Alana kurmuş olduğumuz açık hava sağlıklı yaşam merkezi hem Gülistan hem de Hızırbey Mahalle halkımıza hayırlı olsun” dedi.