Trabzon Bölge Müdür Yardımcılığı görevinden Isparta’ya atanan  yeni DSİ Bölge  Müdürü Murat Acu, öncelikli hedeflerinin  2012 yılı planında yer alan sulama işlerinin tamamlanması olduğunu söyledi Recep Özbal’ın İzmir’e atanmasının ardından DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde dün göreve başlayan yeni müdür Murat Acu’nun ilk ziyaretçileri Demokrat ve Gülses gazeteleri oldu. Gülses’in sahibi Ali Çokyaşa ile Demokrat Gazetesi Sorumlu Müdürü Mehmet Erçakır,  Acu’ya yeni görevinde başarılar diledi. Gazeteciler Acu’yu  Isparta yerel basını hakkında bilgilendirdi.  Acu döneminde DSİ’den  bilgi  akışının daha da hızlandırılması talebinde bulundular.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Murat Acu, uzun yıllar Samsun’da şube müdürü olarak çalıştıktan sonra Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde görev yaptığını iletti.  Trabzon’da daha çok HES projeleri ve taşkın koruma projeleri üzerinde çalıştıklarını belirten Acu, Isparta ve bölgesinin daha çok sulama projelerine ağırlık verdiğini iletti.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün bünyesinde devam eden 14 gölet ve gölet sulama projesinin yer aldığını belirten Acu, “2012 yılında  Yalvaç Mısırlı ve Sütçüler Ayvalıpınar gölet inşaatlarının temelin atmış olacağız. Bitme aşamasına gelen projelerin tamamlanmasına ağırlık verilecek. Binbir Günde Binbir Gölet projesi kapsamında ise Isparta’ya 36  gölet yapılacak. Bunlardan biri tamamlandı. 5’i proje yapım aşamasında inşaatı süren proje 5 adet. 23 proje planlama 2 proje ise su ölçüm aşamasında” bilgisini verdi.