AK Parti’de milletvekili aday listelerinin açıklamasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Listede yer almadığı için zehir zemberek açıklamalarla istifa eden Mehmet Aybatılı’ya, aday adayı olmasına rağmen milletvekili aday listesinde yer almayan Dr. Ahmet Kayabağ’dan cevap geldi. Kayabağ açıklamasında, Aybatılı’nın AK Parti misyonunu anlayamadığını söyledi.
             
SEÇİLEN VEKİLLER BİZİM HOCALARIMIZDIR

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ve listeye alınmadığı için partisinden istifa ederek sert açıklamalarda bulunan Mehmet Aybatılı’ya cevap yine listede yer almayan Milletvekili aday adayı Dr. Ahmet Kayabağ’dan geldi. Kayabağ “seçilen vekillerimiz bizim hocalarımızdır” diyerek listeye alınmadığı için istifa eden Mehmet Aybatılı’nın AK Parti’nin Türkiye misyonunu kavramadığını söyledi.

AK PARTİ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL

Kayabağ açıklamasında “Hangimize görev verilmişse görevi alan bu görevden dolayı böbürlenmez, görevi alamayan üzülmez ve görevi alanların kalfası olmaya devam ettiği için sevinir ve daha çok çalışmaya başlar. AK Parti sıradan bir parti değildir. AK Parti Milliyetçiliğin ta kendisidir. Milletini seven ve onu yüceltmek isteyen bir ülküdür. Her bir AK Partili bireyin gönlünde bu Huda rüzgârı eser” diye konuştu.
 
SİYASAL AHLAK KODU

AK Parti Milletvekili aday adayı Dr. Ahmet Kayabağ “AK Parti’nin tüm üyeleri ve oy verenleri; Yüce Türk milletinin bin yıllık ihtişamlı geçmişinde olduğu gibi, görev isteme ve görev verme geleneklerini bu tecrübeye dayandırarak, geliştirdiği bir siyasal ahlak koduyla uygulamaktadır. Bu kodlara göre tüm kardeşlerimiz aynı kıymettedir. Hangimize görev verilmişse görevi alan bu görevden dolayı böbürlenmez, görevi alamayan üzülmez ve görevi alanların kalfası olmaya devam ettiği için sevinir ve daha çok çalışmaya başlar” diyerek isim vermeden listede yer almadığı için AK Partiden istifa eden Mehmet Aybatılı’yı eleştirdi.

AK PARTİ MİLLİYETÇİLİĞİN TA KENDİSİDİR

AK Parti’nin Türkiye siyasal hareketinde yer alan diğer partilerden farklı olduğuna dikkat çeken Kayabağ “AK Parti; 1853 Paris antlaşmasıyla dünya medeniyet önderliğimize diz çöktürülmeye çalışılan ama başarılmayıp daha sonra 1908 askeri darbesiyle imparatorluğu parçalayarak bugünkü halimize sokan malum dış güçler ve onların malum yerli temsilcilerine “yeter artık söz milletin” diyen bir cihan devletinin sesidir. AK Parti Milliyetçiliğin ta kendisidir. Milletini seven ve onu yüceltmek isteyen bir ülküdür. Her bir AK Partili bireyin gönlünde bu Huda rüzgarı eser” şeklinde konuştu.

ONLAR GERÇEK AK PARTİLİ DEĞİL

Listede yer almadığı gerekçesi ile başka oluşumlarla diyaloga girenlerin gerçek Ak Partili olmadığını iddia eden Dr. Ahmet Kayabağ “Birbirinin açığını arayan, parti arkadaşına darbe indirmek isteyeler bizde değil muhalefetteki partilerde o tür ilişkileri bulabilirler. AK Parti medeniyet tasavvuruna bir sahip kardeşimiz dünya yıkılsa medeniyetimize diz çöktürmüş olanlarla yakınlık kurmaz. Eğer kendilerine istenilen verilmediği için başka sulara açılacağını söyleyenler var ise bunların gerçekte AK Partili olmadığını anlarız sadece” dedi.

YARIŞ BİTTİ KENETLENME ZAMANI

Aday adaylığı sürecinin ardından aday gösterilen isimlerin yanında kenetlenmek gerektiğini belirten Kayabağ açıklamasında şunlara yer verdi. “Bizde görevler takdir edilir, biz de ilk önce nezaketle, Hacı Bektaş’ın, Mevlana’nın dergahında olduğu gibi kendisine ustalık verilmek isteyen kalfa gibi ısrarla ben henüz o olgunlukta değilim hocam diye itiraz edilir. Bu itiraz 2 defa tekrarlanır ve hocamızın ısrarı devam ederse ustalık Şan’ını yani görevi kabul ederiz.

İşte biz böyle anlı, şanlı, medeniyetin çocuklarıyız. Bu Şan’a layık olmak için çalışmalıyız. Şu anda aday vekillerimize yapabileceğimiz her türlü yardımı yapmalı ve AK partinin yükselişine medeniyetimizin restorasyonuna ve inşasına katkı sağlamalıyız. Yarış bitti zaman kenetlenme zamanıdır. Vekil adaylarımız için çalışmaya onlara hizmet etmeye devam edeceğiz.”