Partilerimizin milletvekili adaylarının belirlendiği Salı günü akşamı tüm ülkede olduğu gibi Isparta’mızda da hararetli ve hareketli bir akşam yaşadık. İnternetten yerel medya üzerinden vekil adaylarını görenler/okuyanlar, klavye başına geçip yorum üzerine yorumlar yaptılar. Bizler de Isparta’da hep beraber Haber32, sitemizdeki haberleri izledik.

Milletvekili aday sıralaması için yorum yapan çoğu hemşerilerimizin istekleri birbiriyle çok benzer idi. Kendilerine yakın adayların yerlerindenmemnun olmayan yorumcular, anlık reflekslerle yorum yapmışlar gibi… Zira, bu memnuniyetsizlik durumu sadece Ak Parti’de değil, MHP listesindeki adaylar, internete meraklı kesim tarafından insafsızca eleştirilmiş gibi… Ancak bilinen o ki, sandıkta oy verenler sadece bu yorum yapan arkadaşlardan ibaret değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Evinde sakin sakin yaşayan, işinde/gücünde olan, büyük fotoğraf ile ilgilenen binlerce seçmen de siyasilerin hepsi tarafından bilinmekte ve değerlendirilmektedir. Zaten siyaset de, siyasetçiler tarafından bu büyük dilimioluşturan kesim üzerinden şekillenmektedir.
 
Evet, siyaset enteresan bir iş. Herkesi her zaman ve her yerde memnun etmek çok zor. Siyasi yarışta kazanan ve listeye girenler olduğu gibi, kazanamayan ve listeye giremeyenler de muhakkak olacaktır. Siyasetin doğası bu. Yoksa gönül, ülkesine hizmet aşkıyla tutuşan, idealist tüm değerli aday adayı arkadaşları aday yapmayı ister ama bu da seçim ve sandık yasalarıbuna izin vermiyor.
 
Evimizde, işimizde, arkadaşlıklarımızda, komşuluklarımızda, katıldığımız sohbetlerde, gittiğimiz toplantılarda, misafirlikte ve yolculuklarda yakınızda diğer insanlarla beraber oluruz. İnsan sosyal bir varlıktır ve diğer insanlarla birlikte yaşayarak var olur. Bazen üzülürüz ve bazen deseviniriz. Hayatta her şey umduğumuz gibi çıkmaz. Ama yaşam yine devam eder gider. Su aka aka yolunu bulur. İşimize bakarız, darılırız ve kırılırız belki. Ama görüştüğümüz bu insanlarlaselamı/sabahı da kesmeyiz. Çünkü çevremizdeki insanlar ile bir bütünüz biz. Onlar olmasa bu şehirde olmanın ne anlamı var ki? İşte bütün bu yaşananlar  hayatımızın sonraki safhalarında birer tecrübe olur bizlere. Eğer bu yaşananlardan ders almak istersek.
 
Çevremizle siyai görüşmelerimiz ve konuşmalarımız da olur. Zira siyaset de hayatımızın bir parçasıdır. Siyasette tercihler ve beklentiler içinde oluruz. Bazen tercihlerimiz siyasettekazanan/iktidar ile örtüşür. Bazen de ters düşer yanılırız. Ancak yanılgıyı kendimizde veya karşıdakinde aramak yerine önümüzdeki günlere bakmaya ve işimizin peşinde koşmaya devam etmeliyiz. Hepimize yakışanın bu olduğunu büyüklerimiz yıllarca söyleyegelmişlerdir. Yani bunların hepsi dünya halidir ve nasip işidir. Bu noktadan işe bakmak hepimizi rahatlatacaktır. Yoksa, aday adayı olan seçiliyor ve seçilenler siyaseten payeler kazanıyor ve kendilerince hizmet etmeye çalışıyorlar. Başarılı oluyor ya da olmuyor/olamıyorlar. Ama biz yine ailemizle ve işimizle/güzümüzle baş başa kalıyoruz. Yani herkesin nasibi ve herkesin imtahanı türlü türlü. Bizim de, siyasilerin de. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır…  
 
İktidar yani hükümet ülkesi ve insanı için  kendi ilkeleri doğrultusunda duraksamadan çalışmaktadır. Zira bu milletten bir önceki seçimden (2011) itibaren yönetim ve iktidar iznialmıştır. Isparta’ya hızlı tren havaalanı civarından geçecektir. Antalya duble yolu yapımına başlanmıştır. Sağlık alanında bölgenin en büyüğü olacak bölge hastanesi temeli atılmıştır.Havaalanımız çalışmaktadır. Havacılık okulu bitmek üzeredir. Kırsalda her türlü tarım ve hayvancılık destekleri sürmektedir. Üniversitemiz ve askeri birliklerimiz şehrin ekonomisine çok büyük katkılar sunmaktadır.

İktidara muhalif belediyemiz de çalışmaktadır. Otoparklar yapmaktadır. Fabrika üstüne fabrikadoğuran fabrikaları yine belediyemiz yapmaktadır. Yakın zamanda bitecek ve kara geçecek bu fabrikalar sayesinde bu memlekette işsizlik de ortadan kalkacaktır. Güzel memleket şehrimiz. Çok da telaş etmemek lazımdır. Çok daha iyi günler hepimizi beklemektedir.
 
Evet, Haziran 2015 seçimleri ile yeni vekillerimizi seçeceğiz.  Ortaya çıkan vekil aritmetiği  ne olursa olsun, bu seçim birçoğumuz için yaşadığımız son seçim de olmayacaktır. Bu seçimde tüm partilerimizde ithal vekil adaylarımız da yok. Bu büyük bir avantajımız olacak. Bizim partinin iki tane tecrübeli, bilgili ve özel vekil adayımız da var. Hangileri seçilirse seçilsin Ispartalılar olarak seçeceğimiz bu vekillerimizle bu memlekete biraz daha hizmeti “nasıl” alabiliriz ona bakmamız lazım. İsmi ne olursa olsun, vekillerimizle hangi konularda bu memlekete “biraz daha katkı” kazanırız bunun derdine düşmeliyiz. Yoksa siyaseten birbirimizi üzmek vekutuplaşmak hiçbirimize fayda sağlamaz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz.
 
Isparta; geçmiş son seçimde belediye, belediye meclisi ve il genel meclisinde verdiği oylarlasiyasilere bir yol haritası zaten çizmiştir. Seçilecek vekiller, son yerel seçim ve önümüzdeki Haziran 2015 seçimini düşünerek  hizmetine bu iki noktadan başlayarak devam etmeli... Siyaseti, eskilerin dediği “ilm-i siyaset” mantığıyla yapmak gerek. Birbirimizi üzerek hiç değil. Sanırım demokrasi kültürü de böyle oluşacaktır…
 
İsmail TANIŞMAN