Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Gökmenoğlu’nu telefonla arayıp İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in teklifini ve mesajını iletti. Kamuoyundan gelen baskılar Gökmenoğlu’nun adaylık kararında etkili oldu. Gökmenoğlu, 5.dönemdir başkanı olduğu Isparta Barosu’ndan istifa etti.

GÖKMENOĞLU: EVET ADAYIM BİZİM İTTİFAKIMIZIN ADI ISPARTA İTTİFAKI

Baro Başkanlığı’ndan istifa ettiğini doğrulayan Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, ‘Onların ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim ittifakımın adı Isparta ittifakı” dedi.

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, beklendiği gibi dün itibariyle istifa ederek siyasette ‘ben de varım’ dedi. Uzun süredir adı belediye başkan adayı olarak konuşulan Gökmenoğlu, 5 dönemdir başkanı olduğu Baro Başkanlığı’ndan istifa etti. Gökmenoğlu’nun pazartesi günü İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı’na giderek Isparta Belediye Başkanlığı’na aday olacağı öğrenildi.

Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun belediye başkan adayı olmasının perde arkasında hem İYİ Parti, hem CHP hem de DP kanadından yapılan yoğun talep ve baskılar bulunuyor. 3 partinin teşkilatları ve yetkili organlarınca aday olması için baskı yapılan Baro Başkanı Gökmenoğlu, son gün adaylığa karar verdi. Gökmenoğlu’nun aday olma kararının arkasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı da bulunuyor. Son32 ve egazetem.net’in elde ettiği bilgilere göre, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu’nuCuma günü arayarak Genel Başkanı Akşener’in mesajını iletti. Akşener’in Isparta Belediye Başkan adaylığı için Gökmen Gökmenoğlu’nun ikna edilmesini istediği öğrenildi.

Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun adaylığı sadece İYİ Parti’yi ilgilendirmiyor. CHP İl örgütünün de İYİ Parti ile kurulacak seçim ittifakında adaylık konusunda Gökmen Gökmenoğlu’yu açıkça işaret ettiği konuşuluyor. Demokrat Parti’de de Gökmenoğlu’na yönelik tam destek var. Zira DP, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den DP kontenjanı olarak Baro Başkanı Gökmenoğlu’nun aday gösterilmesini talep etmişti.

Gökmenoğlu’nun İYİ Parti resmiyetinde CHP ve DP’nin de desteğiyle ortak belediye başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aday olduğunu doğrulayan Gökmenoğlu, “istifa ettim. Aday oluyorum. Onların ittifakının adı Cumhur ittifakı bizim ittifakımızın adı da Isparta ittifakı. Isparta için ittifak yapıyoruz, bir araya geliyoruz” diye konuştu.