Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta, Antalya, Burdur Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, ''Atatürk ilke ve devrimlerini, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, üniter devlet yapısını, laik demokratik cumhuriyeti ve poker siteleri kazanımlarını her koşulda ödün vermeden koruyup kollamayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz'' denildi.
Dernekten yapılan açıklamada, ADD Isparta Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Isparta, Antalya ve Burdur Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı'nda güncel ülke sorunlarının ve örgütsel konuların konuşulduğu belirtildi. Açıklamada, sonuç bildirisine yer verildi. Bildiride, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik demokratik Cumhuriyete ve Cumhuriyet'in kazanımlarına saldıranların tam bir işbirliği içerisinde emperyalizmin kendilerine verdiği görevleri yerine getirdikleri belirtilerek, ''Devrim karşıtları, kendilerine yeni kadrolar hazırlamak adına sınavları şifreleyerek ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini çalmaktadır'' denildi.
Siyasilerin kendi kişisel düşünceleri ile sanatı ve kültürü şekillendirmeye yönelik çalışmalarının, Türkiye'nin geldiği durumu apaçık ortaya koyduğu kaydedilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:
''Kars'ta insanlık anıtını yıkan, devlet tiyatrolarının kapatılabileceğini düşünen zihniyet, esasen çağdaş toplum anlayışını boğazlamak istemektedir. Ermeni Sorunu, 2000'li yılların ardından dünya kamuoyunun önüne yeni yöntemlerle getirildi. Psikolojik savaş en üst düzeyde uygulandı. Yoğun propagandaların yanında, değişik ülkelerin parlamentolarından !Sözde Soykırım Yasaları'nın çıkartılmasıyla ermeni sorunu yeni siyasi bir kimliğe büründü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu yolla uluslararası kamuoyunda cezalandırılarak mahkûm edilmek isteniyor. Ülkemiz ağır koşullar altında seçime gitmektedir ve Mustafa Kemal Atatürk?ün Amasya?dan tüm dünyaya duyurduğu, 'Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' öngörüsü geçerliliğini korumaktadır.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Atatürk ilke ve devrimlerini, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, üniter devlet yapısını, laik demokratik cumhuriyeti ve kazanımlarını her koşulda ödün vermeden koruyup kollamayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.''