Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, gerek vatandaşların birbirleriyle gerekse avukatların müvekkilleriyle daha rahat bir ortamda görüşebilmeleri için Adliye Hizmet binasının sağ tarafındaki kubbeli bölüme Kafeterya ve Kantin yapacaklarını söyledi.

Avukatların ve Adliye’de işi olan vatandaşların birbirleriyle konuları görüşme noktasında belli bir mekan olmadığı için Adliye’nin koridorlarında ayaküstü konuşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin kendisini ziyaretinde konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi çok güzel bir Adliye hizmet binamız var. Burası Isparta’da adaletin sağlandığı yer. Dolayısıyla, yapılan iş ve işlemler gereği son derece önemli bir yer. Onun için, burada işi olanların da işlerini rahatlıkla görmeleri gerekiyor.

BAŞSAVCI YILDIRIM; “İHALESİNİ YAPTIK”

Adliyemizde umuma açık Kafeterya ve Kantin bulunmadığı için gerek Avukat arkadaşlar gerekse dava veya herhangi bir işi için Adliye’ye gelen vatandaşlarımız bu işlerini görmek veya bu konuda görüşmek istedikleri kişilerle Adliye koridorlarında ayaküstü konuşmak durumunda kalıyorlar. Bu da hoş bir görüntü olmuyor.

Biz, Adliye’mizde bu sorunu halletmek istiyoruz. Bu doğrultuda gerek vatandaşların birbirleriyle gerekse avukatların müvekkilleriyle daha rahat bir ortamda görüşebilmeleri için Adliye Hizmet binasının sağ tarafındaki kubbeli bölüme Kafeterya ve Kantin yapacağız.  Bu konuda ihalemizi yaptık. Yakın zamanda bu kafeterya ve kantinin hizmete girmesini planlıyoruz. Böylece, Adliyemizi hem avukatlar hem vatandaşlarımız görüşmelerini güzel bir ortamda yapabilecek hemde çay – kahvelerini içip dinlenebilecekleri ve hatta bazı yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekana kavuşturmuş olacağız” dedi.

 ADLİYE GENEL SEKRETERLİĞİ GELİYOR
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Adliye’deki iş ve işlemlerin bundan böyle daha sağlıklı yürümesi için ‘Adliye Genel Sekreterliği’ birimi oluşturulacağını ve bu birimin Basın Sözcülüğü işlerini de yürüteceğini sözlerine ekledi.