Ak Parti Isparta İl Başkanlığı için geri sayım başladı. Parti’nin il Başkanı Osman Zabun ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Er’ih de Genel Merkeze çağrılması ‘Görev değişimi mi yapılacak?’ sorusunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayylp Erdoğan’ın teşkilatlarda metal yorgunluğuna dikkat çekerek, yorgunluk belirtisi gösteren il Başkanlarını değiştireceğini açıklamasının ardından Ak Parti’de hareketlenmeler başladı. Bir taraftan da ilçe kongrelerinin başladığı partide İsparta İl Başkanı Osman Zabun’un akıbetinin bayramdan sonra netleşmesi bekleniyor. Şuana kadar Genel Merkezin . ’Seninle çalışmak istemiyoruz, görevinden ayrıl’ dediği 8 ¡1 Başkanı basın toplantıları düzenleyerek yapılacak il kongrelerinde aday olmayacaklarını açıkladılar.

12 il Başkanı ise geçtiğimiz günlerden görovden alındı. Du konuda edjnilen bilgilere göre; Bazı İl Başkanlarıyla devam kararı alınırken bazıları ile ise yolların ayrılması kararı alındı. Bu doğrultuda; Genel Merkezin İsparta il Başkanı Osman Zabun ile çalışıp çalışmayacağı ve yollarını ayırıp ayırmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu konudaki gelişmelerin ve konunun Kurban Bayramından sonra yani bugünlerde netlik kazanacağı öğrenildi. Bu nedenle, Kurban Bayramında Parti’de yapılan bayramlaşmalarda partililerde sürekli ‘Partimizde il başkanı kim olacak acaba?’ sorusu gündemdeydi. Bu durum, bazı hallerde partililerin beyinlerinde kalsa da bazı durumlarda partililer kendi aralarındaki dertleşmelerinde dile getirildi.

ZABUN VE ER GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI

Bir tarafta bu gelişmeler olurken, diğer tarafta ise il Başkanı Osman Zabun’un göreve devam edip - etmeyeceği üzerine spekülasyonlar sürürken, İl Başkanı Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Er, Genel Merkez tarafından Ankara'ya çağrıldılar. Er ve Zabun bunun üzerine dün sabah Ankaraya gittiler.


ZABUN DEVAM EDECEK Mİ? GÖREV DEĞİŞİMİ Mİ YAPILACAK?

Bu durumda gündeme iki konu geldi. Bunlardan birincisi il Başkanı Zabun ve Adnan Er ile görüşecek olan Genel Merkez, bu iki isimden birisinde İl Başkanı olarak karar verecek. Eğer, bu karar mevcut il Başkam Osman Zabun yönünde olursa Zabun görevine devam edecek. Adnan Er yönünde olursa, İl Başkanı Zabun, görevi Adnan Er'e devredecek. Partideki kongre sürecine Adnan Er’in önderliğinde devam edilecek.

SON KARAR GENEL MERKEZİN

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda metal yorgunluğuna dikkat çekerek, yorgunluk belirtisi gösteren il Başkanlarını değiştireceğini açıklamasının ardından büyük bir değişim içine giren Ak Parti'de, Genel Merkez, çok sayıda ilden 2 veya 3 ismi genel merkeze çağırarak bu 3 isimden birisini il Başkanı olarak atayarak değişimi gerçekleştiriyor. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde Karaman ilinde yaşanmış; Karaman İl Başkan Nazmi Ünlü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Er’i Ak Parti Genel Merkezine çağrılarak bu iki isimle görüşen Genel Merkez, Mehmet Er’i İl Başkanı olarak atamıştı.