Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Doğada Arama Kurtarma (DAK) eğitimleri kapsamında Isparta'da düzenlenen ve bir hafta süren 'Navigasyon ve Teknik Arama' eğitimlerine katılan 7 kişilik Sakarya AFAD grubu zorlu eğitimleri başarıyla tamamladı.

Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri, Doğada Arama Kurtarma eğitimleri kapsamında Isparta Yazılı Kanyon'da 7 gün süren kampa katıldı. AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen Doğada Arama Kurtarma eğitimleri kapsamında 'Navigasyon ve Teknik Arama Kursu' eğitimlerini Sakarya AFAD ve diğer illerden gelen ekipler başarılı bir şekilde tamamladı. Düzenlenen eğitim ve kampta; Sakarya AFAD ekiplerinden 7, diğer AFAD İl Müdürlüklerinden 72 kursiyer ve 16 eğitmen katıldı.

Isparta Yazılı Kanyon'da 7 gün süren kampta ekipler; harita pusula, GPS kullanımı, iz takibi ile arazi araması yönetimi konularında eğitim ve tatbikatlar yaptı. Gerçekleştirilen tatbikatla ekiplerin, olası bir arama kurtarma konularında imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi amaçlandı.