Aft ve uçuklar birden çok kez tekrar edebilir. Bu durumda bir uzman yardımı almak, bu lezyonların sıklaşmasının ve fazlaca görülmesinin nedenlerinin araştırılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Aft ve uçuk oluşumu pek çok farklı alışkanlık sebebi ile meydana gelebilmektedir. Bu alışkanlıklar değiştirildiğinde aft ve uçuk şikayetleri ortadan kalkabilir. Bu sebeple de hastanın dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur.Aft ve Uçuk Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

          Aft ve uçuk tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alışkanlıklardır. Özellikle sigara tüketimi, tütün çiğneme gibi alışkanlıklar aft oluşmasına sebep olabilmektedir. Sürekli kullanılan diş macunlarının özellikleri de son derece önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Marketten satın alınan diş macunlarının içeriğinin doğru bir şekilde incelenmesi gerekir. Diş macunları içerisinde yer alan SLS isimli madde, diş macunlarının diş temizleme esnasında çok daha yüksek bir performans göstermesi için köpürme özelliği sağlar. SLS adı verilen madde ise hassas bünyelerde direkt olarak aft oluşturabilmektedir. Aft oluşumundan şikayetçi iseniz diş macununuzu değiştirerek daha az, düşürülmüş oranlarda SLS içeren diş macunlarını tercih edebilirsiniz.

 Aft ve uçukların görülmesinin en büyük sebebi ise stres ve yorgunluktur. Stres ve yorgunluk gibi etkenlere bağlı olarak aft, uçuk gibi lezyonlar gözleniyorsa stresten kaçınmaya çalışmak şikayeti önemli derecede azaltabilir.

Bazı durumlarında yiyecek alerjilerine karşı da vücut aft ve uçuk oluşturabilmektedir. Bu sebeple tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi son derece önemlidir. Sirke, baharatlı, tuzlu, şekerli yiyecekler aft oluşumuna sebep olabilmektedir. Bu gibi yiyecekler kişide aft oluşumuna sebep oluyorsa tüketime ara vermek veya aşırıya kaçmamak gerekir.

Aynı zamanda kadınlarda menstrual dönem öncesinde de aft görülebilmektedir. Aft ve uçuk oluşumunun başka bir nedeninin olup olmadığı uzmanlar tarafından araştırılmalıdır. Başka hastalıklar sebebi ile de aft oluşumu gözlenebilmektedir. Bu sebeple sağlık kontrolleri aksatılmamalı, doğru yöntem ve tedaviler uygulanarak hasta sağlığına kavuşturulmalıdır.

Aft ve uçuk tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için nisbetiyedent.com’u ziyaret edebilir, uzman diş hekimlerinden randevu alabilirsiniz.