DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, bir ilke imza attı. Afyonkarahisar'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla düzenlenen 27 projenin temel atma törenine Isparta'dan 5 otobüs dolusu işçi götürüldü.

Afyonkarahisar, Veysel Eroğlu'nun kendi memleketine karşı yaptığı pozitif ayrımcılık dolayısıyla Orman ve Su İşleri alanında yatırım sağanağı ile karşı karşıya. Bu alanda yapılan yatırımlar o kadar fazla ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gerçekleştirilen temel atma törenini 'yatırım sağanağı' sloganıyla gerçekleştirdi. Söz konusu kent Afyonkarahisar olunca, söz konusu yatırımlar da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca gerçekleştirilince Isparta DSİ Teşkilatı'na da rol biçildi. Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'a hizmet veren DSİ 18.Bölge Müdürlüğü, Bakanın memleketindeki yatırım sağanağına alkış desteği (!) verdi.

248 İŞÇİ AFYON'A GÖNTÜRÜLDÜ

Afyonkarahisar'da cuma günü spor salonunda gerçekleştirilen 144 milyon TL'lik 27 tesisin toplu temel atma törenine merkezi Isparta'da bulunan DSİ 18.Bölge Müdürlüğü'nden 248 işçi götürüldü. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen program için 5 otobüs ile 248 işçi taşındı. İşçilere Afyonkarahisar programı için kumanya dağıtıldı. Otobüs masrafları ve kumanyalar DSİ 18. Blöge Müdürlüğü bütçesinden karşılandı.  DSİ Isparta işçileri Afyonkarahisar'daki toplu temel atma törenine katıldıktan sonra Isparta'ya geri getirildiler.

İŞÇİLER TEPKİLİ

İsim belirtmek istemeyen bazı işçiler söz konusu uygulama ile ilk defa karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 248 işçinin işini-gücünü bırakarak Bakan Eroğlu'nun töreni için Afyonkarahisar'a götürüldüğünü doğrulayan işçiler, "böyle siyasi bir uygulama ile ilk defa karşılaşıyoruz. Afyonkarahisar'daki spor salonunu doldurmak için kullanıldık" diye konuştular.

DEVASA PROJELER AFYON'A

Cuma günü Bakan Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende Afyonkarahisar için hayati önem taşıyan projelerin temeli atıldı. 144 milyon TL tutarındaki projeler arasında, Devlethan Barajı, Afyonkarahisar içme suyu ishale hattı, Afyonkarahisar ilçe ve beldeleri içmesuyu arsenik arıtma tesisi ikmali, Sandıklı Menteş Barajı ve Sulaması, Başmakçı Çığrı Barajı ve Sulaması, Merkezi Halımoru Barajı ve Sulaması, İhsaniye Sarıcaova Göleti ve Sulaması, Çobanlar Göynük Göleti ile 16 adet taşkın koruma tesisi yer alıyor.

Akdeniz