Sevgili dostlar, bazen bir düşünceyi, bir fikri, bir konuyu anlatmak istersiniz. Yüzlerce, hatta binlerce sayfa dolusu yazarsınız, çizersiniz. Ancak anlatmak istediğinizi tam manasıyla anlatamazsınız. Halbuki anlatmak istediğiniz konu veya düşünce basit iki cümle ile anlatılabilmektedir. Ancak siz onu bulamazsınız, aklınıza gelmez.

Efendim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Anıtkabir’i, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret eden 11-12 yaşlarındaki çocuğun uzatılan mikrofona verdiği cevap Türk insanını en iyi şekilde anlatmaktadır. “Ağlamak işitiyorum, ama içimde tutuyorum”. Çocuktan al haberi misali, ne güzelde anlatmış Türk insanını, Anadolu’yu.

Türk erkeğinin yiğitliğini, mertliğini ne güzelde anlatmış. Asalet timsali, merhametli Türk kadınını ne güzelde anlatmış. Doğruluktan, samimi olmaktan ödün vermeyen Türk insanını ne güzelde anlatmış.  Kol kırılır yen içinde kalır misali, en acılı zamanda bile içine atar her şeyi. Tahammül eder. Adalet ve ahlakı şiar eder.

Efendim biz böyleyiz de, peki karşımızdaki insanlar nasıl acaba? Dost bildiğimiz milletler, müttefik olduğumuz devletler nasıl acaba? Türk insanı içi kan ağlasa da 40 yıldır neye tahammül ediyor? Kime karşı mücadele veriyor?

Barış Pınarı Harekatında” her şeyi bir kez daha gördük. Karşımızda bin bir çeşit terör örgütü grubu var. Sözüm meclisten dışarı, kalleşçe davranan “cibilliyetsiz yaratıklar topluluğu”.

Efendim rollerin sürekli değiştiği yalan bir dünyada yaşıyoruz. Duruma göre dostlar düşman, düşmanlar dost olabiliyor. Kimin, kime şifa olduğu, dert ortağı olduğu hiç belli değil. Bütün bu yalpalanmalara karşın Türk Milleti doğru bildiği yoldan hiç şaşmamış. Mazluma kol kanat germiş, zulmü lanetlemiş.

Doğruluk bazen kısa dönemde kaybettirse de, uzun vadede hep haklı çıkmış. Hak, adalet hep yerini bulmuş. Onun için Malazgirt Zaferiyle birlikte hep Anadolu’dayız.

Vatan uğruna, bayrak uğruna canını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet ruhları şad olsun diyoruz. Kahraman gazilerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz.  

Yüreğinizdeki sevgi, yaşamınızdaki huzur hiç eksik olmasın.