Belediye başkanımız Ziya bey bisiklet yolundan vazgeçilmesine savunma mekanizması olarak; “şehir merkezindeki bu yollar hakkında esnaflardan ve halkımızdan yoğun şikayet geldiği gerekçesiyle kaldırdık” gibilerden bir demeç verdi. Bunun üzerine Ak Parti İl Başkanımız Osman bey de; “biz bisiklet yoluna karşı değiliz, ama plansız ve programsız ve hazırlıksız yapılan bu işin bu hale gelmesine ve kamu kaynaklarının israfına üzüldük” meyanında demeçler verdi.

Ben de bisiklet yoluna ilk başta karşı olanlardandım. Zira o yol yüzünden kendi işyerimin önüne kendi arabamı bile park edemiyordum. Park yüzünden kaçan müşterilerim de işin cabası. Ancak bu işin sosyolojik ve hizmet boyutu da vardı tabii. Bu yönlerini de düşününce yaşanabilir şehirler arasında birinci olmak için bisiklet vb araç kullananlar adına, faydalı olacağını da düşünmüştüm.

Ne olduysa bir gecede şehir merkezindeki bu yollar kaldırıldı. Belediye başkanımız birçok konuda olduğu gibi, yine kendi başına hareket etti ve ballandıra ballandıra hizmete açtığı bu yolları seçim arefesinde siyasi geleceği adına “hemşerilerimizin yoğun isteklerine binaen” diyerek kaldırdı!

Bence böylesine yararlı bir hizmet hamlesinin en başından itibaren bütün detaylarıyla hesaplanarak fizibilitesinin iyi yapılıp ortaya konulması ve kamuoyunun taleplerinin ölçülüp değerlendirilmesi lazımdı. Zira şehrimiz merkez olarak çok da geniş caddelere sahip değil. Caddelerimiz hakkında çeşitli sorunlarımız var. İl trafik komisyonunun uygulama yapmak veya karar almak istemediği öncelikli meselelerden en önceliklisi dar caddelerimiz ve kaldırımlarımızın darlığı. Hasılı bisiklet yolu kararı yanlıştı ve aylar sonra da olsa siyasi gelecek adına dahi olsa yanlıştan dönüldü. Bu şehrin sakinleri olarak yine de teşekkür edelim. Ama sonuçta vatandaşın kafasında, bisiklet yolunun kaldırılış sebebinin arkasında, yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi hesaplar yapılmış olma rahatsızlığı kaldı. Bu da iyi biline.

Niyetim, sayın belediye başkanımızı eleştirmek değil. Zira kulislerde yeniden belediye başkan adayı olabilir şeklinde dedikodular var. Bizim cenahta ise Osman ZABUN başkanımız aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Evet önümüzdeki aylar yerel siyaset açısından sadece büyük illerde değil orta ölçekli ISPARTA gibi iller açısından da çok hareketli geçecek. Şunu üstüne basa basa belirtmekte fayda var. On yıllar önce komşularımız Konya, Denizli, Afyon ve Antalya ile hem nüfus olarak hem de büyüme açısından çok yakın rakamlara sahip idik. Şimdi komşularımız çok çok ileri gittiler. Isparta ise çok gerilerde kaldı. Okuyucularımızın ve hemşerilerimizin çoğunun hak vereceği üzere bunda en büyük sorumluluk da yerel yöneticilerde ve belediye başkanlarında. Zira başkanlar büyük yetkiler ve kaynaklara sahipler. Isparta belediyecilik anlamında çok şanslı bir il olamadı bir türlü. Tamam, yaşanacak şehirler arasında en başlardayız. Ama yöneticilerimiz de, bırakın torunlara evvela çocuklarımıza miras bırakacağımız hafif hareketli bir şehir olma yolunda gecesini gündüzüne katsalar. Ak Partili milletvekillerimiz parasal kaynak alma yolunda hizmet edenlerin en başında geliyor. Bu konuda haklarını da hemşeriler olarak yemememiz lazım.

Yaklaşık 9-10 ay zaman kalan yerel seçimlerde ister kadın, ister erkek başkanlarla daha reel ve daha yararlı hizmetler beklemek bizim en doğal hakkımız. Zira oy bizde. Seçme hakkı bizde. Hesabı siyasiler yapsın. Benden söylemesi. Kalın Sağlıcakla...

İsmail TANIŞMAN