Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Isparta’nın 31 Mart seçimlerinde değişimden yana tavır koymasının esnaf teşkilatında memnuniyetle karşılandığını belirterek “ITKM çevresindeki esnafımız çok zor durumda.  Artık daha fazla zarar görmesini istemiyoruz” dedi.

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, 31 Mart seçim sonuçlarının Isparta’da değişimin istendiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Esnaf teşkilatı olarak Isparta’nın vermiş olduğu karardan saygı ve memnuniyet duyduklarını ileten Tural; yeni dönemde esnaf kesiminin yerel yönetimlerden beklentilerini karşılayabilecek bir yönetimle güçlü bir diyalog halinde çalışacaklarına inandıklarını aktardı.

ISPARTA ESNAFININ

HAKKINI DAİMA KORUDUK

Esnaf teşkilatı olarak belediye ile her türlü işbirliği, güçbirliği yapmaya hazır olduklarını ileten Tural, “31 Martta yapılan yerel seçimlerde Şükrü Başdeğirmen, belediye başkanı seçilmiştir. Başdeğirmen Başkanımızla uzun yıllar ITSO yöneticisi olmasından ötürü pek çok konuda ortak çalışma yaptık. Esnafımızın rızkını başka illerden gelip yöresel ürünler adı altında  çalmaya çalışanlara, kapatıyoruz diyerek satış yapan mobilyacılara karşı mücadele verdik.  Esnafımızı korumak için hep birlikte olduk. Kendisinin Isparta esnafının korunması adına verdiği mücadeleyi bundan böyle belediye başkanı olarak sürdüreceğine olan inancımız tamdır. Kendisini adaylık sürecinde, belediye mal ve hizmet alımlarını, sadece Isparta esnafından, tüccarından, sanayicisinden yapacağını açıklaması, Isparta’nın parasının Isparta’da kalacağını söylemesi esnaf kesimini memnun etmiştir. Kendisine bu yönde güvenimiz tamdır”  dedi.           

ITKM ACİLEN AÇILMALIDIR

Isparta’da esnafın yeni dönemden beklentisinin ayrım yapmadan herkese eşit hizmet  olduğunu kaydeden Tural, “Belediye Başkanı Sayın Başdeğirmen’i çıktığı bu ulvi hizmet yolunda tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.  Kendisinden beklentimiz, kazananın Isparta olması. Temsil ettiğimiz kesimin haklarını, hukukunu korumak için kendisiyle ve yönetimiyle diyalog ve iletişimin en yüksek olduğu bir şekilde çalışacağımıza olan inancımız tamdır. Kendisinden en önemli beklentimiz çok acilen Isparta Ticaret Kültür Merkezini açmasıdır. Isparta’nın kanayan yarasının artık durdurulmasını istiyoruz. ITKM çevresindeki esnafımız çok zor durumda.  Artık daha fazla zarar görmesini istemiyoruz.

KÖY GARAJI TAŞINMASIN
MODERN KAPALI PAZAR YERİ YAPILSIN

İlimizde kapalı bir Pazar yeri yok. Isparta halkının rahat edeceği hatta 24 saat alışveriş yapabileceği konforlu, yazın sıcaktan kışın soğuktan korumalı modern bir pazar yeri istiyoruz. Köy garajımızın yerinde kalmasını ancak modern bir şekle getirilmesini, köy garajı içindeki işletme yerlerinin yenilenmesini istiyoruz. Kamyoncu esnafımız için kullanışlı modern geniş bir kamyon garajı yapılmasını istiyoruz. Isparta’da korsanın her türlüsüne karşıyız. Devletimize vergisini ödeyen esnafımızın hakkının hukukunun korunmasını, kayıtdışılığa izin verilmemesini istiyoruz.

ORTAK AKIL VURGUSU

Öte yandan özellikle ev sahibi olamayan esnafımız var. Gerek Belediye, gerek TOKİ marifetiyle yapılacak olan sosyal konut projelerinde evi olmayan esnafımızın ev sahibi olabilmesi için yeterli kontenjanların ayrılmasını talep ediyoruz. Yeni dönemde ortak aklın çalıştırılmasıyla Isparta’da esnafın refah seviyesinin artacağına olan inancımızla Şükrü Başdeğirmen’e belediye başkanlığı görevinde başarılar diliyoruz” dedi.