AK Partı'de kendisini belediyeye saklayanlar

Milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılan bazı isimler, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde siyaset şahnesine çıkmamayı tercih ettiler. Bu isimlerin başında eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal ve IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol geliyor.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı sürecinde dikkat çeken bazı detaylar var. 35 aday adayının milletvekilliği adaylığı için yarıştığı AKP'de adaylık için başvurmamaları dikkat çeken kişiler de var. Milletvekilliği yarışına girmeyen bu kişilerin 2014'de yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde Isparta Belediye Başkanlığı'na adaylık başvurusunda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BALAMAN TAVSİYE ALMIŞ
Milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılan eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, bu dönem yarışa katılmamayı tercih etti. Balaman'ın yakın çevresine ve neden aday olmadığını soranlara "Genel merkezden kendimi belediye başkanlığı seçimine hazırlamam konusunda tavsiye aldım.

Kendimi belediye başkanlığı seçimine saklıyorum" dediği öğrenildi. Balaman'ın 3 yıl sonra seçiminde kaybettiği başkanlık koltuğuna yeniden oturma hesabı kurduğu bu sözlerinden de açık bir şekilde anlaşılıyor.

KADİR DAL, AÇIK AÇIK SÖYLÜYOR

Bu seçimde sürpriz yaparak aday olmayan, yerine oğlu Merkez İlçe Yöneticisi Osman Dal'ı çıkaran Dal, 2007 seçimlerinde milletvekilliğine aday adayı olmuş, temayül yoklamasında 1. sırada çıkmasına rağmen aday listesine girememişti.

Dal'ın bu dönem milletvekili aday adayı olmamasının altında 2007'de yaşadığı tecrübenin yattığı öğrenildi.

Ancak Dal'ın "Milletvekili adayı olacak mısınız?" yönündeki sorulara "Ben Isparta Belediye Başkanlığı'na adayım" diye yanıt verdiği herkes tarafından biliniyor. Dal'ın yerel seçimlerde aday adaylığı başvurusunda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

POTANSİYEL ADAYLARDAN BİRİ DE ŞENOL

AK PARTİ'nin potansiyel bir adayı da IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak aday gösterilmeyen Şenol'un bu dönem milletvekili adayı olacağına yönelik beklentiler boşa çıktı. Şenol'un da belediye başkanı olma hedefi doğrultusunda kendisini yerel seçimlere hazırladığı öğrenildi.