Ak Parti İl Başkanlığı, son günlerde Türkiye gündemine oturan ve yoğun bir şekilde tartışması yapılan Demokratik Açılım'ın Ortamı güçlenmesini ve güçlü ve büyük Türkiye'nin yeniden belirlenmesini sağlayacağını bildirdi.

 

 

    Konu ile ilgili olarak Ak Parti Isparta İl Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada; “Siyaset Akademisinin bu döneminin eğitim faaliyetleri demokratik açılım konusuna ayrılmıştır. Eğitim faaliyetimizin başlığı bu açıdan anlam taşımaktadır. AK Parti iktidarıyla Türkiye’de huzur, güven ve istikrar ortamı oluşmuştur. Demokratik açılım,  bu ortamın genişlemesini ve güçlü ve büyük Türkiye’nin yeniden belirlemesini sağlayacaktır.

Bu bakımdan demokratik açılımın Partililerimize ve tüm vatandaşlarımıza en doğru şekilde anlatılmasını hedefliyoruz. Açılım konusunda, özellikle belirli kesimlerden  çarpıtmalar, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışmalar yaşanmıştır.

Aslında hiç kimseye yararı olmayan, tam tersine Türkiye’nin büyümesinin önüne engel olarak dikilen bu girişimlere karşı demokratik açılım projesini bütün yönleriyle, en doğru şekilde anlatmak, bu şekilde muhtemel yanlış anlamaları en baştan ortadan kaldırmak niyetindeyiz.

Demokratik açılımın hedefi, bu ülkede yaşayan herkesin; ama herkesin, kendini özgürce ifade edebileceği demokratik ortamı tesis edebilmektir.

Toplumumuz tarihdaşlık ve kaderdaşlık yapmış, bir ve beraber olma kararlılığına sahip vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu toplumun çimentosu öyle sağlamdır ki, bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir.

Sayın Başbakanımızın ifade ettikleri gibi;

“Binlerce yıldır bir arada yaşayan, kız alıp-kız veren, birbirine akraba olan, birbirine kardeş olan, et ile tırnak haline gelen Türk ile Kürd'ü, Laz ile Çerkez'i, Boşnak ile Gürcü'yü birbirinden ayırmak, birbirine düşman eylemek mümkün müdür, muhtemel midir? Türkiye'nin bir zenginlik olarak gördüğümüz tüm farklılıklarını birbirinden ayırmak, birbirine rakip ve düşman gibi göstermek, kimin haddinedir?

Selahaddin Eyyubi'nin sancağı altında, Kudüs'ü fethederek, orayı bir barış ve huzur şehrine çeviren ordunun neferleri biz değil miydik?

Çaldıran'da, Yavuz Sultan Selim'in ordusunda birbirine kardeş olan biz değil miydik?

Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kut-ül Amare'de vatan topraklarını birlikte savunan, birlikte şehit olan, birlikte gazi olan biz değil miydik?

Kurtuluş Savaşı'nın kahraman evlatları hep birlikte biz değil miyiz? Cumhuriyeti kuran ve ortak idealler, ortak hedefler doğrultusunda yüceltenler bizler değil miyiz?”

AK Parti, yediden yetmişe bütün insanlarımızı kucaklamakta ve bir uçtan bir uca ülkemizin her bir köşesine esenlik getirebilmeyi amaçlamaktadır.

Demokratik açılım yalnızca bir bölgemize münhasır değildir. Ak Parti, demokratik açılım derken, bu ülkeyi topyekûn ele almakta, nerede bir insani sıkıntı varsa devlet orada olsun, o sıkıntıyı gidersin demektedir.

AK Parti, adaletsizliğe uğramış insanlarımızın haklarının peşindedir. Ülkenin nimetlerinin de külfetlerinin de hakça paylaşılmasının arayışındadır.

Hukukun egemen olduğu, insanlık ayıplarının, faili meçhullerin yaşanmadığı, masumların suçlu suçluların masum ilan edilmediği bir düzen en büyük amacımızdır.

Tüm vatandaşlarımızın kendini güvende hissedeceği, devletine güveneceği Türkiye, her insanımızın, ay yıldızlı bayrağımız altında, gurur duyacağı, mutlu yaşayacağı, gelecek hedeflerine birlikte yürüyeceği bir ülke olacaktır” denildi.