Yerel seçimlerde Isparta’ya büyük önem veren AK Parti merkez ve ilçelerde adaylar belirleninceye kadar her ay anket yapacak.

 

Anket sonuçları aday belirlemede önemli etken 2009 mahalli idare seçimlerinde Isparta merkebi MHP'ye kaptıran, 12 ilçenin de 4'ünde seçimi kazanan AK Parti 2014 yılında yapılacak seçimlerde Isparta’ya büyük önem veriyor.
 
AK Parti Genel Merkezi daha önce belirli aralıklarla yaptırdığı anketleri bundan sonra her ay yaptıracak. Isparta merkez ve ilçelerde aylık olarak yapılacak ankette vatandaşlara hem parti
olarak "hangi partiye" oy verecekleri, hem de "kimi AK Parti'de" aday görmek istedikleri sorulacak.
 
Ankette adaylık için ismi geçenler de vatandaşa sorulacak.
 
Edinilen bilgilere göre anket sonuçları aday belirlemede önemli oranda etken olacak. Anket sonuçları da göre aday adayları azaltılacak ve genel merkeze çağrılacak. AK Parti Genel Merkezinin Isparta’ya ayı bir önem verdiği ve Isparta ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığı gelen bilgiler arasında.
 
AK Parti Genel Merkezinin Ocak ayında Isparta’da yaptırdığı anket sonuçları, adayın çok önemli olduğu ve seçimin kazanılmasında en önemli etken olarak gündeme geldiğini ortaya çıkardı.
 
Ocak ve daha önce yapılan anket sonuçlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Akdeniz bölgesi milletvekilleri ile yapacağı kahvaltılı toplantıda gündeme geleceği ve Isparta Milletvekilleri ile değerlendirme yapılacağı gelen bilgiler arasında.
 
Ocak ayı anketinde AK Parti'nin parti olarak 2011 milletvekili seçimlerine göre oyunu artırdığı, ancak belediye başkanlığında ise sonucu adayın belirleyeceği ortaya çıktığı öğrenildi.
 
AK Parti'den aday adayı olmak isteyen isimlerin ise anketten çıkmak için çalışmalara başladıkları gözleniyor.