'AK Parti belediyeciliği farklı hizmetler üretir'
Merkez mahalle muhtarlarını Büyük Kabaca, Uluborlu, Keçiborlu ve Gönen'e götüren AK Parti İl Başkanı Zabun, " AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde son derece farklı hizmetler var. Yerinde görsünler istedik" dedi.

    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, merkez mahalle muhtarlarını eşleriyle birlikte bazı ilçe ve beldelere götürdü. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'ın da katıldığı 'AK Belediyeler' gezisinde bazı ilçe ve belde belediyelerin hizmetleri tanıtıldı, yerinde gösterildi.

OSMAN ZABUN EV SAHİPLİĞİ YAPTI
    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, hizmetlerin yerinde ve canlı olarak görülmesi arzusuyla böyle bir program düzenlediklerini söyledi. AK Parti belediyeciliğinin olduğu yerlerde farklı hizmetlerle karşılaşıldığının altını çizen Zabun, şu açıklamayı yaptı:

    "Bugün merkez mahalle muhtarlarımızla yapmış olduğumuz program çerçevesi içerisinde bir kısım belediyelerimizi ziyaret ediyoruz. Belediye başkanlarımızın yapmış olduğu hizmetlerin canlı görülmesi için bu çalışmayı devreye aldık.

ISPARTA'NIN EN KÜÇÜK MAHALLESİNDEN DAHA KÜÇÜK 
    İlk ziyaretimizi Büyük Kabaca Beldemize yaptık. Büyük Kabaca beldemizde müthiş hizmetler var. 4500 nüfusu olan bir beldemiz, Isparta'nın en küçük mahallesinden daha küçük. Ama üretmiş olduğu hizmetlere baktığımızda gerçekten fevkalade. Muhtarlarımızda bunları yerinde canlı canlı müşahade ettiler. Bir elma bahçesi projesiyle kendi belediyesine öz kaynak oluşturan bir yaklaşım. Sıfır maliyetle bir potansiyel üretmiş durumda. Sadece bu yıl elmadan elde edilecek hasılat 5 milyon TL gibi büyük rakam. Bu da belediyeye büyük kaynak sağlıyor. 

ULUBORLU VE KEÇİBORLU'NUN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ISPARTA'YA ÖRNEK OLMALIDIR
    Uluborlu Belediyemizin hizmetlerini gördük. Yerinde müşaade etmek şansımız oldu. Uluborlu Belediyemizin çok önemli hizmetleri var. Kentsel dönüşüm konusunda büyük bir hamlesi var. O da Isparta'ya ve başka ilçelere örnek olabilecek bir proje. Keçiborlu Belediyesi'nin de kentsel dönüşüm ile ilgili çok değerli bir projesi var. Keçiborlu Belediyemizin kapalı pazar yeri, çok amaçlı salonu, çevre düzenlemeleri ve yol düzenlemeleri halikürade. 

GÖNEN DOĞALGAZ'A KAVUŞTU ÜST YAPISINI İVEDİLİKLE BİTİRDİK
    Gönen ilçemizi de bu vesileyle ziyaret imkanı bulduk. Gönenli hemşehrilerimiz de doğalgaz ile kavuştular. Bir taraftan altyapıyı bir taraftan üst yapıyı tamamlamaya gayret ediyoruz. Muhtarlarımızla Barla üzerinden Büyük Kabaca'ya oradan da Senirkent, Uluborlu, Gönen üzerinden döndük. Bu güzergah çok güzel sıcak asfalt ile kaplanmış durumda. Kaliteli, nitelikli bir yol. Keçiborlu ayrımından Yalvaç'a kadar uzanan güzergahta sıcak asfalt yapıldı. Köy grup yolları da sıcak asfalt ile kaplandı. Millete hizmet etmeye gayret ediyoruz. Onlara layık olmaya çalışıyoruz. Dört bir koldan bütün kurumları devreye sokarak güzel bir hizmet potansiyeli oluşturduğumuza inanıyoruz. Milletimizin desteği arkamızdan eksik olmasın. Her vesileyle söylüyorum, milletimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Biz de AK Parti ailesi olarak onlara yakışır hizmete devam ediyoruz. Muhtarlarımız Isparta'nın değişik yerlerini görme hem de kaynaşma fırsatı yakalamış oldular. 

KENDİLERİ GÖRSÜN İSTEDİK
    Görmek başka bir şey. Hizmeti yerinde görmek başka bir şey. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde diğer yerlere göre son derece farklı hizmetler var. Ve süratle kendisini yenileyen ve aşan bir potansiyel var. Isparta merkezimizdeki muhtarlarımızın da bunu görmeleri ve sadece kendi çerçevesi içerisinde kalmadan geneli görmeleri ve müşahaade etmeleri temel arzumuz."

Dağı bağ yaptı, Belediyesine bu sezon 5 milyon TL kazandırdı
    2012 yılında özel sektör ile işbirliğinde dağlık alanı elma bahçesi haline getiren Büyük Kabaca Belediyesi, 2017 sezonunda 5 milyon TL gelir bekliyor. Büyük Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, merkez mahalle muhtarlarının gezisinde örnek projesini şöyle anlattı:
    "1200 rakımdayız. Ovadan daha kaliteli elma üretebiliyoruz. Engebeli, işlemesi zor bir arazi. Sulama için 10 kuyu açıldı, 4 sulama deposu var. Otomasyon ile sulama yapılıyor. 1500 dekar telli terbiyeli tam dokur, 500 dekar da telsiz yarı bodur sistem üretim var. 2012'de işe başladık. 2 bin tır taş toplandı bu araziden. Bu sezon 4000 bin ton ürün elde edildi."