Isparta'da 11 ilçede kongre sürecini tamamlayan AK Parti, sadece Gelendost'ta ilçe başkanını değiştirdi. Yalvaç'ta başkan değişikliği kesinleşti, Merkez İlçe'de de yenilenme sinyalleri alınıyor.

    Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ilçe kongre süreci devam ediyor. Genel Merkezin belirlediği takvim doğrultusunda 25 Kasım tarihine kadar ilçe kongre süreçlerinin tamamlanması gerekiyor.

    AK Parti Isparta Teşkilatı, 28 Ekim tarihi itibariyle 12 ilçenin 11'inde kongre sürecini tamamladı. Yenilenme, değişim ağırlıklı mesajlarla başlatılan kongre süreci beklendiği gibi olmadı. AK Parti, şu ana kadar kongresini tamamladığı 11 ilçenin 10'unda mevcut başkanlarla yola devam etti. Ancak yönetim kurulu üyeliklerinde önemli değişiklikler yapıldı. AK Parti'de ilçe başkanının değiştiği tek yer ise Gelendost. Gelendost'ta Gençlik Kolları Başkanı Kazım Şenyurt, ilçe başkanı olarak seçildi. 

    AK Parti' de ilçe kongreleri süreci Yalvaç ve Merkez ilçe ile devam edecek. Yalvaç İlçe Başkanı Ahmet Sektioğlu'nun görevi bırakacağı kesinleşti. İstifa eden Sektioğlu'ndan kongreye kadar partinin başında kalması istendi. Merkez İlçe'de ise değişim sinyalleri alınıyor. Hafta sonunda Koordinatörü Milletvekili Mehmet Demir'in katılımıyla ilçe başkanlığı yoklamasının yapıldığı öğrenildi. 

    AK Parti'de son kongre ise İl Başkanlığı. AK Parti Genel Merkezi, Osman Zabun ile il başkanlığına devam edilmesi kararı aldı.

İşte AK Parti'nin ilçe başkanları
Atabey: Mehmet Günkaya, Gönen: Cafer Tayyar Alaca, Sütçüler: Hasan Ali Türk, Uluborlu: Mehmet Dursun, Keçiborlu: İbrahim Ağras, Aksu: Mehmet Akbay, Eğirdir: Veli Gök, Yenişarbademli: Ali Nadir Macit, Şarkikaraağaç: Selçuk Gökmen, Senirkent: Kadir Heybeli, Gelendost: Kazım Şenyurt. Yalvaç: Ahmet Sektioğlu (görevinden istifa etti) Merkez İlçe: Ömer Parlak (kongre henüz yapılmadı)