Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen ile MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, son gün mitingi Halıkent Kapalı Pazar Yeri’nde çakıştı. Cumhur ittifakı bünyesindeki iki partinin Seçim Koprdinasyon Merkezi Başkanları Mevlüt Çelik ile İzzettin Dikmen, miting yerinde buluşup, krizi çözdü. SKM Başkanları, 2 partinin de Halıkent Pazar Yeri’nde miting yapılmam ve alanı tırlarla kapatma kararı aldı. Ancak bir kaç saat sonra MHP kanadının Halıkent pazar yerinde miting hazırlığı yaptığı tespit edildi. 2 parti yetkilileri arasında görüşmeler sonucunda MHP, Halıkent mitingi yapma konusunda ısrarcı oldu. Ak Parti SKM yönetimi tartışmanın uzanaması için alanı MHP’ye bıraktı. Karşılıklı görüşme ve anlaşmaya rağmen MHP kanadınca sosyal medya üzerinden algı operasyonu başlatıldı. AK Parti SKM Başkanı Mevlüt Çelik, MHP SKM yönetiminin sözünde durmamasına rağmen ‘mitingimiz engellenmeye çalışıldı’ diye yargara çıkarılmasına tepki gösterdi.

Çelik, şu açıklamayı yaptı: “29 Mart cuma günü Halıkent Kapalı Pazar yerinde Ak Parti ve MHP’nin miting alanları aynı yerde çakışmış, durumun ortaya çıkmasıyla birlikte her iki partininde SKM başkanları olan Mevlüt Çelik ve İzzettin Dikmen sabah saat 10 30’da bir araya gelerek cumhur ittifakının ruhuna uygun olarak tartışma oluşmaması adına Halıkent Kapalı Pazar yerinde iki partininde başka alanda miting yapmasına, alanın tırlarla kapatılmasına karar verilmiştir.

Yapılan uzlaşmaya istinaden söz konusu alana tırlar getirilmistir. Ancak Halıkent kapalı pazar yerinden tırların çekilmesi esnasında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın oğlu Muhammed Günaydın tarafından belediye araçları ve imkanları stand yapıldığı görülmüştür. Bunun üzerine konu her iki partinin de yetkili organlarınca yeniden istişare edilmiş ve sabah alınan iki partininde ilgili alanı kullanmama kararına rağmen tartışmanın daha da uzamaması adına alan MHP’ye bırakılmıştır. Kamuoyuna saygılarımla.”