AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Teraspark Kafeterya' da düzenlediği basın toplantısında  ''Demokratik Açılım'' ile bölgedeki insanların can ve mal güvenliğini teminat altına almayı ve dağa çıkanları indirmeyi amaçladıklarını söyledi.


Bilgiç, Isparta'da gazetecilerin ''Demokratik Açılım'' ile ilgili soruları yanıtladı. Bilgiç, konunun muhalefet tarafından baltalamaya çalışıldığını kaydetti. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını doğru bulmadıklarını ifade eden ve AK Parti'nin Türkiye'yi bölme gibi bir çalışma içinde olmadığını vurgulayan Bilgiç, ''Allah'tan AK Parti görevde, eğer onların döneminde olsaydık ülke şimdiye bölünmüştü. Onların döneminde neler yaptıklarını gördük'' diye konuştu.

9886

Demokratik açılımın bir süreç olduğunu ve bu sürecin de başladığını dile getiren Bilgiç, Ergenekon davası, Ermeni meselesi, Kürtçe yayın gibi unsurların da birer kolu oluşturduğunu kaydetti. Kürtçe yayının bile önemli bir açılım olduğunu dile getiren Bilgiç, bölge insanının kendi anladığı dilden kendi ülkesini anlayacağını belirtti. Yaşlı nüfus içinde Türkçe'yi bilmeyenlerin sayası fazla olduğunu kaydeden Bilgiç, böylece onlara ulaşmanın daha kolay olacağını savundu.


Ortada ülkeyi bölmek diye bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Bilgiç, bir arada tutma çalışması var olduğunu kaydetti. Dağa yeni çıkacakların önüne geçmek gerektiğini ifade eden Bilgiç, tabii ki dağa çıkanların ise suçlarını çekeceğini dile getirerek, ''Demokratik Açılım'daki amaç, dağa çıkanları indirmek, çıkacakların önüne geçmek ve bölgede yaşayan insanların can ve mal güvenliğini sağlamak'' diye konuştu.
Ancak muhalefetin bu çalışmaları baltalamaya çalıştığını dile getiren Bilgiç, zaten yaptıkları tek şeyin şehit kanı üzerinden siyaset yapmak olduğunu ve bunlardan beslendiklerini ileri sürdü.

9887


-AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILANLAR

Milletvekili Bilgiç, muhalefetin AK Parti döneminde Isparta'ya hizmet yapılmadığı yönünde eleştirilerinin bulunduğunu ama bu konuda haksız olduklarını ifade ederek, ''Isparta'ya ciddi yatırımlar kazandırdık'' dedi.

AK Parti döneminde yapılan çalışmalardan bahseden Bilgiç, Kara Havacılık Okulu'nun kendi gayretleriyle Isparta'ya geleceğini ve bunun da ciddi bir istihdam yatırımı oluşturacağını savundu. Bunun yanı sıra kırsal kalkınma teşkilatlarından bir tanesinin de Isparta'da kurulduğunu belirten Bilgiç, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın da merkezinin Isparta olduğunu hatırlattı.

Isparta'ya kendi gayretleriyle bölge hastanesi yapılacağının altını çizen Milletvekili Bilgiç, kendi dönemlerinde tarımsal kalkınmaya 140 milyon TL'lik bir kaynak aktarıldığını, MHP döneminde aktarılan kaynağın ise 5 milyon TL'yi bile geçmediğini belirtti.
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de 2004 yılında 200 bin metre kapalı alana sahipken, 2009 yılında 450 bin metre kare kapalı alana sahip hale geldiğini dile getiren Bilgiç, bu çalışmaların AK Partili milletvekillerin gayretleriyle olduğunu savundu. Ayrıca Bilgiç, Isparta'ya bir çivi bile çakmayanların bu tür eleştirilerde bulunmalarının yanlış olduğunu kaydetti.

9888



-GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BELEDİYE BAŞKANI

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir'in görevden uzaklaştırılması sonrasında ilçede yaşanan kaostan kendisinin sorumlu tutulmasına ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Cezası olduğundan haberim yoktu, olsaydı bile burada isnat edilen bir suç var, mahkeme süreci tamamlanmamış. O zaman neyin üzerinde konuşuyoruz. Belediye Başkanı Özdemir hakkında İçişleri Bakanlığı'nın vermiş olduğu karar haksız bir karardır. İçişleri Bakanlığı, 47. maddeye göre görevden uzaklaştırmıştır. 47. madde görevle ilgili suçları kapsar.

Görevle ilgili soruşturma, kavuşturma varsa 47. maddeyi işletirsiniz. Görevle ilgili konularda 47.madde işlemez. Bu manada bakarsak İçişleri Bakanlığı'nın kararı haksız bir karadır.''
Mevlüt Özdemir'in idari yargıya başvurmadığını, hukuki sürecin bitmesini beklediğini kaydeden Bilgiç, yargıya intikal eden kararları tartışmanın bir anlamı olmadığını sözlerine ekledi.