AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın partisine ve kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Günaydın'ın pireyi deve yapan bir politika izlediğini vurgulayan Günaydın, "Kendisi benim gündemimden çıkmıştır. Her türlü eleştirisine artık ben değil yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcımız cevap verecektir" dedi.

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programına katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çevre yolu üzerinden AK Parti iktidarını eleştirmişti. Günaydın’ın bu açıklamaların AK Parti kanadı sessiz kalmadı.

Belediye Başkanı Günaydın'ın kalıcı projeler yerine pireyi deve yapan bir politika izlediğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Eğer Günaydın Isparta adına bir destek istiyorsa bu üslubundan vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

Zabun konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Günaydın kalıcı ve daha kapsamlı projeler üzerinden politika üretmek yerine spesifik konular üzerinden politikalar üretmek suretiyle, adeta pire deve göstermek suretiyle siyaset yapma tarzını hep birlikte gördük. Lakin defalarca ifade ettik. Biz dedik ki Isparta adına sağlamamız gereken katkı neyse vermeye hazır olduğumu dile getirdik. Ama sayın Günaydın bu üslubundan ve tarzından vazgeçmesi gerektiğini ifade ettik. Eğer Isparta adına bir destek istiyorsa, Isparta adına bir katkı sağlamak istiyorsa bunu açık ve net olarak söylüyorum. Üslubunu düzeltmek suretiyle, yanlış üslubunu ve yanlış sözlerini telafi etmek suretiyle bunu ortaya koyması gerektiğini düşündük."

GÜNAYDIN'A ARTIK İL BAŞKAN YARDIMCISI CEVAP VERECEK
 
Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra Günaydın'dan randevu istediklerini ancak bunun ardından yakışıksız bir olay yaşandığını belirten AK Parti İl Başkanı Zabun, "Artık benim gündemimde olmayacaktır. Bundan sonra yerel yönetimlerden sorumlu başkanımızla muhatap olacaktır" şeklinde konuştu. Zabun, "En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra posterle ilgili yaptığı jestten sonra kendisine teşekkür için gitmek istedik. Bu nedenle özel kalem müdürlüğünden bir randevu istedik. Ancak biz Salı gününe randevu istedik. Ama özel kalem bize Çarşamba gününe randevu verdi. Ama bizim Çarşamba günü olağanüstü kongremizin olduğunu bile bile bu güne randevu verdiler. Aslında bunu fırsata çevirebilirdi. Bunu yakışık olmayan bir olay olduğu için bizde randevu talebimizi geriye çektik.

Çünkü bunun kötü amaçlar için kullanılacağını da düşündük: Bu saatten sonra Sayın Günaydın bizim gündemimizde olmayacaktır. Biz gündemimize taşımayacağız. Bizim yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcımız var. Bundan sonra bütün süreçlerde kendisi muhatap olacaktır. Ben İl Başkanı olarak bu saatten sonra Sayın Günaydın ile muhatap olmayacağım. Yanlışları varsa İl Başkan Yardımcımız bunları gündeme getirecektir. Ama şunu ifade etmek isterim; bizim daha büyük düşünmemiz lazım. Isparta adına büyük düşünmemiz lazım, ülke adına büyük düşünmemiz lazım. Bundan sonra bunlara mesai harcayacağız. Kendisi bu süreçlerin içerisinde olmayacağını zaten ortaya koymuştur. Dolayısıyla belediye üzerinden gerçekleşecek hizmetler noktasında bunları biz Isparta halkına havale ediyoruz. Biz iktidar kanadından yapılabilecek hizmetlere ağırlık vermeye bunların hedeflerini tutturmaya gayret edeceğiz" dedi.