AK Parti’de ilçe kongreleri devam ederken, il kongresinin de 20 Şubat’a kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ‘aday olacak mısınız?’ sorusuna “Bu sorumluluğu yeterince taşıyamadığımızı düşündüğümüz gün enerjimiz buraya kadar, bundan sonraki süreçte yeni bir arkadaşımız bu görevi üstlensin deme olgunluğunu gösteririz. Ama bu henüz vermiş olduğumuz bir karar değil” dedi.

AK Parti’de bugüne kadar 8 ilçede kongre gerçekleştirilirken kalan 5 ilçede ise kongrelerin Ekim- Kasım aylarında yapılması planlanıyor. İl kongresinin ise 20 Şubat’a kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor. Gülkent’te Bugün Programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ‘tekrar aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt verdi.

GENEL MERKEZİMİZLE İSTİŞARE EDİYORUZ, YAPTIKLARIMIZI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

İl başkanı seçildiği günden itibaren bu sorumluluğu üstlendiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bu sorumluluğu üstlendiğimiz andan itibaren sonuçlanacağı bir yer var. Bir çizgide bu iş bitecek. Yeni bir arkadaşımız bu sorumluluğu üstlenecek ve devam ettirecek.  Bu sorumluluğu yeterince taşıyamadığımızı düşündüğümüz gün, enerjimiz buraya kadar, bundan sonraki süreçte yeni bir arkadaşımız bu görevi üstlensin deme olgunluğunu gösteririz. Genel merkezimizle istişare ediyoruz, bugüne kadar yaptıklarımızı gözden geçiriyoruz, bundan sonraki enerji potansiyelimizi de gözden geçiriyoruz. Bunun nihayetinde eğer yeni bir değişiklik gerekiyorsa bunu da çıkıp söyleriz.

NE GENEL MERKEZDEN NE DE GAZETEDEN DUYARSINIZ

Ancak şuanda ilçe kongrelerini yapıyoruz. İl kongresine gelmiş değiliz. İlk kongresine geldiğimizde şahsımla ilgili bir kanaat oluşursa bunu kamuoyuyla ilk paylaşan ben olurum.

Ispartalı hemşerilerimiz bunu ne genel merkezden ne de gazeteden duyarlar, ilk paylaşan ben olurum. İl kongremize daha zaman var. Bunların hepsini değerlendiririz, enerjimizde eksiklik görürsek bunu toplumumuza çıkarız söyleriz. Bu aşamadan sonra yeni bir arkadaşımız alır götürür. Ama bu henüz vermiş olduğumuz bir karar değil” şeklinde konuştu.