AK Parti Ekim Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün gerçekleşti.
 
İl Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Antalya Milletvekileri Hüseyin Semani, Isparta  Milletvekilleri Süreyya  Sadi Bilgiç, Recep Özel, İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belde başkanları, Belediye Başkanları, Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, ilçe yöneticileri, Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda üye katıldı.
 
 
AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş; “AK Parti kurulduğundan bugüne hep iktidara yürümüş ve bu iktidarın süreci içerisinde halkın desteğini almıştır. Bunu yaparken de yorgunluk, bezginlik, bitkinlik emaneti göstermemiş, halkımızın umudunu, beklentisini her zaman yükseltmiş, bu umut ve beklentiyi yükseltmesiyle beraber, kendi desteğini ve güvenini aynı oranda artırmıştır. Önümüzdeki yerel yönetim seçim süreci bizim için önemli bir noktadır.
 
Bu noktayı başarıyla geçmemiz gerekmektedir. Belli dönemde yaşanan sıkıntılar bunun kalıcılık manasına gelmez. Onun için biz birlik ve beraberlik içerisinde, aşk ve şevkle yerel seçimlere hazırlanacağız. Bunu yaparken de acaba belediye başkanı, belediye meclisi, il genel meclisi üyesi olur muyuz hesabıyla hareket etmeyeceğiz. Çünkü talepler gönüllerde fazladır. Ama gerçekleşecek olan belirlidir. Biz halkımızdan ne kadar fazla destek alırsak başarımız o derece artmış olacaktır” dedi.  
 
 
Başkan Uzaktaş;  “Kamuoyundaki şu olur, bu olur, şu olursa şöyle olur, bu olursa böyle olur münakaşalarına teşkilatımızın girmemesi lazım. Bu bir değerlendirme sürecidir. Bu süreç içerisinde il ve ilçe teşkilatlarımız aday adayı olan arkadaşlarımızı değerlendirecek, genel merkezimiz bu konudaki değerlendirmelerini daha ince yapacak, daha sonra Sayın Başbakanımız bu işin nasıl şekilleneceği noktasında kararını verecektir.  
 
 
Bizim yapmamız gereken bu süreç içerisinde partimizi yıpratacak hareketlerin içerisine girmemiz. Birbirimizi yıpratıyoruz derken partimizi yıpratmamalıyız. Koltuk hırsı ve merakıyla hareket edilen durumlarda hep yanlış söylemler ortaya çıkar. Bu durumda da halkımız buna teveccüh etmemektedir.  AK Parti olarak 2011 yılında Isparta’da çok ciddi oy aldık. Daha önceki seçimlerde de hep birinci parti olmuştuk. AK Parti’nin yerel yönetim örneği Türkiye’de yaşanmaktadır. Bu yerlerde de insanlarımız mutludur. Sürekli de destek verilmektedir. 
 
AK Parti Milletvekili Recep Özel; “Önümüzdeki süreçte çok yoğun, çok tempolu bir döneme giriyoruz. Partimize seçime gireceğimiz her yerde rağbet var. Aday adaylarımız bizlerle ve teşkilatlarımızla görüşmeler yapıyor.
 
 Bizim görevimiz de karar vericilere en güzel şekilde raporları sunmak. Karar verildikten sonra aday gösterilen arkadaşlarımızın yanında yer alarak Isparta’da seçime gireceğimiz 22 belediye de seçimleri kazanmak hepimizin boynunun borcudur. Onun için teşkilattaki tüm arkadaşlarımızın bana yan baktı, çamura battı, demelerini bir kenara bırakıp, Türkiye’de en önemli seçime giderken birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu seçim şunun, bunun seçimi değil. Bu seçim geleceğimizin seçimidir. 
 
Milletvekili Özel, CHP İL Başkanı Şenol’u cahilce konuşmalar yaptığına vurgu yaparak, “Isparta’yı 200 binlik kasaba haline getirdiler diyorlar. Burada CHP İl Başkanı o kadar cahilce bir konuşma yapıyor ki. Çevre Düzeni Planı 2006-2007’de yürürlüğe girmiş. İdare Mahkemesi iptal ettiği için 3-4 maddesi bizi Antalya, Budur havzasında kabul ediyor. Burada revize edilebilir. Bu plan Isparta’nın geleceğiyle ilgili kesin, değişmez bir plan değil. Her zaman değişebilir. Belediye Meclisine, İl Genel Meclisine, bakanlık yetkililerine teşekkür ettiler. Burada kimse bilmeden eleştiriyor. AK Parti olarak Isparta’da neler yapabileceğimiz ortada, neler yaptığımız ortada” diye konuştu.  
 
 
AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ise; AK Parti seçim sürecini farkı yürütüyor. AK Parti adayını teşkilat mensuplarına sorulması ve oy verecek seçmene anket yoluyla sorulmasıyla belirleyecek. Büyükşehirlerde temayül yoklamaları yapılıyor. Bundan sonrada illerde temayül yoklamaları yapılacak.  Tüm çalışmalar rapor haline getirilecek. Anket çalışmaları buna eklenecek. Genel merkezde üst komisyonda adaylarımız belirlenecek” dedi.