Ak Parti’de 19 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri süreci devam ediyor. Bir ara erteleme kararı da verilen kongreler konusunda Senirkent, Gelendost ve Ş. Karaağaç olmak üzere üç ilçede kongreler 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak. 

Adalet ve Kalkınma Partisinde (Ak Parti) geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan büyük kongre ile Genel Başkanlığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle partideki kongrelere de start vermesinin ardından süreç Ağustos ayı itibariyle başladı. 

Bu doğrultuda; Ak Parti Isparta teşkilatı da kongre sürecini 19 Ağustos 2017 tarihinde başlattı ve ilk ilçe kongresini Atabey ile Gönen ilçelerinde gerçekleştirdi. Tek liste olarak girilen 2 ilçede de mevut başkanlarla ‘yola devam’ denildi. Buna göre, Atabey ilçesinde mevcut başkan Mehmet Günkaya güven tazeledi. Aynı gün yapılan Gönen İlçesi’nde ise mevcut Başkan Cafer Tayyar Alaca göreve tekrar seçildi. Bu kongreleri takip eden ertesi hafta sonu ise yani 26 – 27 Eylül tarihlerinde Eğirdir ve Aksu ilçelerinin kongreleri tamamlandı. Daha sonra ise kongre sürecine bayram arası verildi. 

ŞUANA KADAR YAPILAN 8 İLÇENİN DE BAŞKANI DEĞİŞMEDİ 

Bayram arasının ardından ise 9 – 10 Eylül Cumartesi – Pazar günleri 4 ilçenin daha kongresi gerçekleştirildi. Buna göre; 9 Eylül Cumartesi günü Yenişarbademli ve Sütçüler'de Pazar günü ise Uluborlu ve Keçiborlu'da ilçe kongresi yapıldı. Kongrelerde 4 ilçede de mevcut başkanlar güven tazeledi. Y. Bademli kongresinde tek aday olan Ali Nadir Macit tekrar İlçe başkanı seçilerek güven tazeledi. Sütçüler'de Hasan Ali Türk, Uluborlu'da Mehmet Dursun, Keçiborlu'da ise İbrahim Ağras yeniden ilçe başkanlığına seçildiler. 

ERTELENEN KONGRELER BU HAFTA SONU YAPILACAK 

Bilindiği gibi, 8 ilçenin kongresinin yapılmasının ardından Eylül ayının ikinci haftasında Ak Parti'de 5 ilçenin kongresinin Ekim sonuna ötelendiği açıklanmıştı. Böylece 8 Ekim'de yapılması kararlaştırılan Merkez İlçe kongresinin tarihi ertelendi Buna göre; ertelenen Şarkikaraağaç, Gelendost, Senirkent ilçelerinin kongreleri bu hafta sonu yani 28 Ekim Cumartesi günü yani yarın yapılacak. 

YALVAÇ VE MERKEZ İLÇE KONGRESİ İSE DAHA SONRA YAPILACAK 

Böylece, Ak Parti’de geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini açıklayan Yalvaç İlçe Başkanı Ahmet Sektioğlu’nun istifasının şimdilik kabul edilmediği ve ilçe kongresine kadar bu başkanın görevine devam edeceği İl Başkanı Osman Zabun tarafından açıklanmıştı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayan ve gençlere görev verilmesi telkini doğrultusunda henüz tarihi belli olmayan Merkez İlçe kongresinde ise başkanlığına bir bayanın getirilmesi düşünüldüğü öğrenildi.