Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde, AK Parti İle MHP’nin karşı karşıya gelmeden seçim çalışması yürüteceğini söyledi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi için kurulan cumhur ittifakının 25 Haziran’dan sonra da devam edeceğini, AK Parti ile birlikte Isparta ve Türkiye için proje üretecekleri belirtti. 24 Haziran seçimlerinin ardından yapılacak olan belediye seçimlerinde, AK Parti ile MHP’nin karşı karşıya gelmeyeceğini ifade eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “MHP’nin ve Ak Parti’nin ayrı ayrı liste çıkaracağı ile ilgili iddiaları konuşmak için şu an çok erken. Bununla ilgili değişik formüller üretiliyor. Bu konu ile de ilgili formül üretilebilir. Türkiye’de MHP ile Ak Partinin karşı karşıya gelmeyeceği bir formülle yerel seçimle yapılacak” ifadelerini kullandı.

ITKM ÇÖZÜLECEK

ITKM hakkında da önemli bilgiler aktaran Yalçın, “ITKM’de önemli adımlar var. Listeler açıklandı. Birinci gündemimiz seçim olsa bile, konunun çözülmesi anlamında her iki tarafla da yeniden bir görüşme yapılacak. Teknik anşamda belediyenin çok hassas durduğu bir nokta var. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kafasına takılan birkaç konu var. Sadece ITKM olarak da görmemek lazım. Bir iş yapıyorsunuz ve kaşrı taraf iyi niyetli çıkmıyor. Muhakkak bir problem yaşarsınız. Biz de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Hukuki anlamda her şey çözülse bile, başkanımızın kafasına yatmayan noktalar var. Hükümet bir an önce bitirilmesini, başkanımız da kendi istediği şekilde bitmesini istiyor. Bir ortak nokta bulacağız” dedi.