Yenişarbademli, Sütçüler, Uluborlu ve Keçiborlu kongreleri hafta sonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkanlar güven tazeledi.

AK Parti, Atabey, Gönen, Eğirdir ve Aksu'dan sonra 4 ilçede daha kongre sürecini tamamladı. Cumartesi günü Yenişarbademli, Sütçüler'de Pazar günü ise Uluborlu ve Keçiborlu'da ilçe kongresi yapıldı. Kongrelerde 4 ilçede de mevcut başkanlar güven tazeledi. Kongrelere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile Isparta Milletvekili Said Yüce de katıldı.

AK Parti'nin ilk kongreyi gerçekleştirdiği Yenişarbademli'de 2019 yerel seçimleri için çalışmalara başlanması mesajı verildi. 

İl Başkanı Osman Zabun, kongredeki konuşmasında AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin başkaları tarafından sahiplenilmesine tepki gösterdi. Zabun, "Yenişarbademli bizim atalarımızın, dostlarımızın memleketi tarihinde en güzel hizmeti hükümet olarak biz veriyoruz. Ama verdiğimiz hizmetlere maalesef sahip çıkamıyoruz. Başkaları sahip çıkıyor. Hizmeti veren biz sahip çıkan başkaları" dedi.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise konuşmasında " sizler hepiniz ata dostumuzsunuz. Yenişarbademli'nin bu durumunu görüpte üzülmemek elde değil.

Bir Kanadı değil bütün kanatları kırık. Görüyoruz ki yeterince hizmet alınamıyor. Önümüzdeki Yerel ve genel seçimlerde bu kötü gidişatı hep birlikte değiştireceğiz. Kimseyi ötelemeyeceğiz. Bizim Partimiz herkesi kucaklayan bir partidir. Ne hikmetse biz hizmeti veriyoruz ama sahip çıkamıyoruz. Bu hizmetlere başkası sahip çıkıyor" diye konuştu.

Kongrede tek aday olan Ali Nadir Macit tekrar İlçe başkanı seçilerek güven tazeledi. Sütçüler'de Hasan Ali Türk, Uluborlu'da Mehmet Dursun, Keçiborlu'da ise İbrahim Ağras yeniden ilçe başkanlığına seçildi.