26. Dönem Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, 1971 yıllarındaki namaza karşı verilen tepkiyi hatırlatan gazete paylaşımı yaptı. Yüce'nin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Said Yüce paylaşımında, ''Namaz her şeyden önemli. 1971’de askeri muhtıra verildiği günlerdi. Meslekleri aşağıdaki haberde yazılı masum insanlar bakkal Bayram beyin evinde Kur’an tefsiri okurken, (ayin yapıyorlarmış!) getirildikleri adliyede geçmekte olan öğlen namazını kılıyorlar. Ayaktaki rahmetli Babam İlhan Yüce, takkesi de hiç eksik olmazdı. Namaz geçiyorsa dünya umurunda olmazdı. Allah rahmet eylesin. Bizleri de namazdan ayırmasın.'' ifadelerine yer verdi.


 

Said Yüce kimdir?

28 Ocak 1963'te Amasya Merzifon'da doğdu. Baba adı Ahmed İlhan, anne adı Hayriye'dir.

İlahiyatçı, Gazeteci-Yazar; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı.
Çeşitli gazetelerde 1985-1993 yılları arasında siyaset, dış politika ve parlamento muhabirliği yaptıktan sonra Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevlerinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, TBMM ve AK PARTİ Genel Merkezinde bazı görevlerde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri, muhtelif konularda yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yüce, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı