Ak Parti İl Başkanlığı'nın 31 Aralık Pazar günü yapacağı olağan genel kurulunun gündemi de belirlendi. Söz konusu gündem dahilinde kongrede oy kullanacak delegelerin listesi de askıya çıktı.

19 Ağustos tarihinde kongre sürecine başlayan Ak Parti Isparta teşkilatı, ilçe kongrelerini 19 Kasım Pazar günü yaptığı Merkez ilçe kongresi ile tamamladı ve sıra il Kongresine geldi. Bilindiği gibi, söz konusu kongreye Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Bu doğrultuda; il kongresi için hazırlıklara başlayan İl Teşkilatı, ilk olarak bu hafta sonu yani 31 Aralık 2017 Pazar günü saat 15 00'te Işıkkent Mahallesindeki Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan 6. Olağan Genel Kurul toplantısı için, gündemi belirledi.

İŞTE KONGRE GÜNDEMİ:

Ak Parti il Başkanlığınca açıklanan 16 maddelik kongre gündemi şöyle;

1    -Açılış

2    - Kongre Divanı Seçimi

3    - Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması

4    - Gündemin okunması

5    - Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın mesajının okunması

6    - Misafirlerin tanıtımı ve Protokol konuşmaları (Başbakanımız sayın Binalı Yıldırım'ın konuşması)

7    - Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması

8    - Gelir - Gider Hesap raporlarının okunması

9    - Raporlar üzerinde görüşmeler ve raporların ayrı ayrı oylanması

10    - Yeni Dönem Tahmin Bütçe'nin okunması, müzakeresi ve oylanması

11    - Yönetim Kurulu'nun ibrası
 
12    - Aday listelerinin tanıtımı

13    - Seçimler için Tasnif Komisyonunun oluşturulması

14    - Seçimler

15    - Dilek ve temenniler

16    - Kapanış

DELEGE LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

Öte yandan, söz konusu kongre ile ilgili olarak kongrede oy kullanacak delegelerin listeleri ise partinin il başkanlığında askıya çıkarıldı. Delegeler, partiye giderek kendi isimlerini askıdaki listelerden kontrol edebilecekler.

ÇOĞUNLUK SAĞLANMAZSA

Yıllardır kongrelerde çoğunluk sağlanmazsa kongre bir hafta sonra aynı yer ve saatte yapılır. Ancak, bu kural Ak Parti'de çok ilginç bir şekilde işleyecek. Çünkü, saat 14.00'de yapılması gereken kongrede eğer çoğunluk sağlanmazsa kongre bir saat sonra yani saat 15.00'te aynı yerde gerçekleştirilecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM KATILIYOR

Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım Pazar günkü kongreye katılacak ve kongrede bir konuşma yapacak. Kongreye, Başbakan'ın yanı sıra bazı Bakanların ve Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde de katılımların olacağı belirtildi.