AK Parti İl Başkanı Zabun, partisinde kongre sürecinin başlayacağını duyurdu. İlk olarak ilçelerde başlayacak olan kongrelerin daha sonra İl Merkezinde yapılacağını belirten Zabun, yeninden aday olup olmayacağı sorusuna ise "Buna Genel Merkez karar verecek" şeklinde yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partilerinde kongre sürecinin başlayacağını duyuran Zabun, "İlimiz/ilçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallelimizde 19 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılım ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır"dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA GELECEK

Öte yandan İl kongresi için net bir tarihin belli olmadığını bildiren Zabun, "Kafamızda canlanan bir tarih var ama il kongreleri, ilçe kongreleri tamamlanmadan gerçekleştirilemiyor. Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da, sıra dışı bir hadise oluşmadıktan sonra kongremize katılacaklar. Sayın Başbakanımızın programına uygun olarak il kongremizin tarihini belirleyeceğiz" diye konuştu.

"GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK"

Diğer taraftan yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Zabun, "AK Parti'nin geleneğine artık istişare kültürü yerleşmiştir. Bu istişare kültürü çerçevesinde gerek teşkilatlarımızla gerekse genel merkezimizle mutlaka istişarelerimiz gerçekleştirilecek. Milletimizin talepleri de dikkate alınmak suretiyle bizim devam edip etmeyeceğimiz noktasında karar verilecektir" şeklinde konuştu.