Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili; Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç, ‘asgari ücret ve çalışma saatleri düzenlemesi’ ile Yalvaç’ta 17 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin 2 önemli çıkışta bulundu.

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Madencilikte Asgari Ücret ve Çalışma Saatlerine yönelik düzenleme’ için ‘muhalefetin baskısı altında’ reaktif düzenleme yaptıklarını kaydetti. Bu nedenle insanların işsiz kaldığını ifade eden Bilgiç, “mahcubum” dedi. Bilgiç,

İNSANLAR ÖLDÜ SESSİZ KALMAYIN

Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Bilgiç, 31 Ekim Cuma günü 16’sı emekçi kadın 17 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazası ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tepkisiz kalmasını da eleştirdi.

BİLGİÇ’TEN 2 ÇIKIŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmeleri anında çok çarpıcı 1 özeleştiri ve 1 çıkışta bulundu.

BİLGİÇ: MAHCUBUM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, madencilik sektöründe reaktif bir kanun yaptıkları özeleştirisinde bulundu. Bu nedenle insanların işsiz kaldığını anlatan Bilgiç, “mahcubum” dedi.

REAKTİF KANUN YAPTIK

Bilgiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yaptı.

Madencilikte asgari ücret ile çalışma saatlerine yönelik düzenlemeleri (‘- muhalefetin baskısı altında yaptıklarını’) ve reaktif bir düzenleme olduğunu kaydeden Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu da insanların işsiz kalmasına yol açtı.

İnsanların işsiz kalmasına yol açan reaktif bir düzenlemeyi yaptığımız için mahcubum.”

17 KİŞİNİN ÖLÜMÜ

Süreyya Sadi Bilgiç, 31 Ekim 2014 Cuma tarihinde Yalvaç’ta 16’sı kadın emekçi 17 kişinin cinayet gibi kazaya kurban gittiğine de atıfta bulundu.

Bilgiç, bu kazaya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sessiz kalmasını eleştirdi.

MADENCİLİKTE YENİ FORMÜL: HAVZA BAZLI İŞLETME

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in katıldığı oturumda madencilik konusunda yeni arayışlar ele alandı. Bu bağlamda madencilikte havza bazlı işletmeciliğe geçilecek.

Buna göre yeni bir düzenleme ile (‘- işyeri- ocak bazında madencilik’) yerine (‘- havzaların verilmesi’) şeklinde bir çalışma hazırlanacak.