Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı Osman Zabun teşekkür konuşması yaptılar. AK Parti Milletvekili Recep Özel yedi düvele karşı mücadele verdiklerini çatıyı yerele bir ettiklerini söyledi. İl Başkanı Osman Zabun da "Isparta'dan giden oylar anasının ak sütü gibi helal olsun" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından il merkezinde AK Partililer sokağa döküldü. Araçlarıyla konvoy yapan partililer Kaymakkapı Meydanın’da buluştu. Çok sayıda havai fişekatıldı. Dilek fenerleri uçuruldu. Ellerinde AK Parti bayraklarıyla meydana gelen partililer, şarkılar eşliğinde Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı. Partili gençler de meşaleler yakarak coşkuya ortak oldular.

'İNLERİNE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Tebrikleri alan AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı Osman Zabun  saat 22:00 itibariyle teşekkür konuşması yaptılar. AK Parti Milletvekili Recep Özel, yüzde 56 gibi bir oy oranıyla Isparta'nın dünya liderini Cumhurbaşkanı yaptığını belirterek, "Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sınavdan Isparta alnının akıyla çıktı. 14 parti birleşti çatıyı kurdular. Bugün çatıyı yerle bir ettik. Pensilvanya çetesini inine geri soktuk. İnlerine girmeye devam edeceğiz o çetenin. Yedi düvele karşı verdiğimiz mücadalede Türkiye genelinde yüzde 52 Isparta'da yüzde 56 bandında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmanın mutululğun yaşıyoruz. Sütçümer'in Çukur köyünde bir oy boş çıkıyor diğer tüm oylar Recep Tayyip Erdoğan'a çıkıyor diğerlerine bir tek oy çıkmıyor. Teşekkürler Çukurca. Artık mazlumların alnı dik olacak. Zalimler korksun artık. Dünyanın zalimleri korksunlar artık. Hakkı adaleti savunan Recep Tayiyp Erdoğan devletimizin başına geldi. Allahımıza şürüler olsun. Isparta hepinizinden Allah razı olsun" dedi.

'MİLLİ İRADE BAYRAMI KUTLU OLSUN'

AK Parti  Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, " Milli İrade Bayramınız kutlu olsun. Isparta ve Türkiye Sayın Başbakanımızın yanında yer aldı. Öncü ve yeni Türkiye'nin yanında yer aldı. Milli birilik ve kardeşliğimizin yanında yer aldı. Bin yıllık bu topraklardaki kardeşliğin yanında yer aldı. Allah sizlerden razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birilikte bu ülkeyi hak ettiği yerlere taşıyacağız. Bir kez daha tüm emekleriniz fedakarlıklarınız için hepinize şükranlarımı arzediyorum. Cumhurbaşkanımızın selamlarını da sizlere iletiyorum" diye konuştu.

'ISPARTA'DAN GİDEN OYLAR SANA HELAL OLSUN'

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ise '21 Ocaktan bu yana unuttuğum eşimi ve çocuklarımı yanıma istiyorum' diyerek konuşmasına başladı. Tüm ileçlere teşekkür eden Zabun, "Sayın Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza  Isparta'dan giden oylar anasının ak sütü gibi helal olsun. Ne olursa olsun bu ülkenin geleceğine kaderine inanan ve bu ülkenin geleceğini Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bulan tüm kardeşlerime selam gönderiyorum" dedi.

Vekillerin ve Zabun'un konuşmasının ardından meydanı dolduranlar Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasını dev ekrandan izlediler. Kutlamalar geç saatlere kadar sürdü.