Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi hazırlıklarını tamamlayan Ak Parti Isparta İl ve Merkez ilçe Teşkilatı, kongrede 7 delege ile Isparta’yı temsil edecek.

16 Nisan'da yapılan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren referandumda yüzde 51,6 'Evet' çıkması üzerine tek başına iktidar olarak 2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'nde de hareketlenme başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PARTİYE YENİDEN ÜYE OLDU

16 Nisan'da yapılan ve 18 maddeden oluşan referandum değişikliklerinden birisi de, Cumhurbaşkanı'nın 'partili' olması maddesiydi. Bu maddeye istinaden, 10 ağustos 2014 tarihinde seçimle Cumhurbaşkanı olan ve Anayasa'nın 'tarafsızlık' ilkesi maddesi nedeniyle partisiyle ilişiği kesilen Recep Tayyip Erdoğan, dün tekrar kurucusu olduğu Ak Parti'ye üye oldu.

PARTİNİN OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ 21 MAYISTA

Bu önemli gelişmenin öncesinde; Ak Parti MKYK önceki gün toplanarak oy birliği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı üyelik için partiye davet edilmesine ve 21 Mayıs 2017 tarihinde de olağanüstü kongre yapılmasına karar verdi.

ISPARTA'DAN 7 ÜST KURUL DELEGESİ OY KULLANACAK

Bu doğrultuda; Ak Parti'nin 21 Mayıs Pazar günü yapacağı 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde de illerde belirlenen büyük kongre delegeleri illerini temsilen oylarını kullanacaklar.

Söz konusu büyük kongrede Isparta adına oy kullanacak isimler ise şöyle: İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Kadın Kolları eski Başkanı Gülsüm Tunçbilek, Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ve Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök.