AK Parti’nin Merkez İlçe Teşkilatı ile Kadın Kolları Başkanlığı’nın dün yapılan ortak kongresine, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un isim belirtmeden Vali Memduh Oğuz’a yönelik ince göndermesi ve Milletvekili Recep Özel’in sonradan bu sözle ilgili bir toparlama yapması damgasını vurdu. AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Zabun, Vali Memduh Oğuz’un Ramazan Ayı’nda ramazan sohbetleri yapan Akdeniz Gazetesi’ne verdiği röportajda ‘bayram direği gibi adamım, Isparta’nın benim gibi menfaat peşinde koşmayan kişilere ihtiyacı var’ sözlerine yönelik kürsüden şu göndermeyi yaptı:

            “Tırnak içinde “Bayrak direği, sancak direği gibi adamım, eğilmem, Isparta’nın şahsi menfaatler peşinde koşmayacak lidere ihtiyacı var” diyecek atanmışların bunun saygısızlık olduğunu bilmeyenlere, bildirmek için AK Partiliyiz.”

            Zabun’dan sonra konuşan AK Parti Milletvekili Recep Özel, basın mensuplarından bu konuşmanın yanlış anlaşılmamasını isteyerek “Isparta’nın en tepesinde aramızda bir çatışma yok. Burada bir yanlış anlaşılma olmasın. Kimseyle kavgamız yok. Vatandaş bizden kavga istemiyor, hizmet istiyor. Bürokratlarımız, belediye başkanlarımızla bir ve bütünüz. Isparta bize oy verirken hizmet edin diye verdi” diye düzelme yaptı.

            Öte yandan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, konuşmasında kongrelerin önemine değişti. Kongrelerin partinin kendisini yeniden değerlendirmeye alması açısından önemli olduğunu belirten Zabun, şöyle devam eti:

            “Kongreler partilerin kendilerini hatırladığı, kendilerini muhasebe ettiği önemli toplantılardır. Bu toplantılar çerçevesi içerisinde önce hassasiyetlerimizi, değerlerimizi yeniden gözden geçirmek icap eder. Bu çerçeve içinde kendime şöyle bir soru sordum. Niçin AK Partiliyiz?

            Biz şu partinin veya bu partinin devamı olduğu için değil ama Cumhuriyet tarihimizin boyunca halka hizmet etmiş partilerin devamı olduğu için AK Partiliyiz.

İnsanlar arasında dil, din, ırk, mezhep ayrımını asla kabul etmediği için AK Partiliyiz.

Bu milletin ister Türk olsun, ister Kürt olsun, ister Ermeni olsun her bir ferdi arasında hiçbir ayrım gözetmediği için AK Partiliyiz.

Yeter karar da söz de millet dediği için AK Partiliyiz.

Devlet birey için vardır anlayışına sahip olduğu için AK Partiliyiz.

Darbe anayasalarını değiştirmeye talip olduğu için AK Partiliyiz

Bu ülkeyi Avrupa’yı hasta adamlığından kurtarıp, bugün gıbte edilen konuma taşıdığı için AK Partiliyiz.

Avrupa’nın sahip olduğu için imkanlara milletimizi taşıdığı için AK Partiliyiz.

Dünyanın diğer ucundaki insanların acısına sessiz kalmadığı için AK Partiliyiz.

Daha adil dünya istediğimiz için AK Partiliyiz.

Siyaset kurumu üzerindeki önyargılardan arındırmak için AK Partiliyiz.

Tırnak içinde ‘Bayrak direği, sancak direği gibi adamım, eğilmem, Isparta’nın şahsi menfaatler peşinde koşmayacak lidere ihtiyacı var’ diyecek atanmışların bunun saygısızlık olduğunu bilmeyenlere bildirmek için AK Partiliyiz.

Takım tutar gibi parti tutmadığımız için AK Partiliyiz

Daha yapılacak çok işimiz olduğu için AK Partiliyiz.”