Neden AK Parti'yi seçtiniz?

  Ben aktif siyasete Ak partide başladım, Ak partide büyüdüm, Ak partide yaşıyorum Ak Parti bu milletin ruhu, özü. Birliğini bütünlüğünü, 74 milyonun kardeşliğini temsil ediyor. 

Milletimin medeniyet inşasına öncülük etme hedefine en uygun siyasi organizasyon.

Bu milleti başı dik olarak geleceğe taşıyacak yegâne siyasi parti. Yani vizyonu, hedefleri (kızıl elması)olan parti.

Onun için Ak Parti  Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?

Serbest veteriner hekim olarak çalışmam halkı tanıma, onların sorunlarını yerinde tespit etmeme, beklentilerini ve hayata bakışlarını yakından öğrenmeme fırsat verdi. Bu durum siyasete aktif olarak katılmama sebep oldu.

Ben aziz milletimize sevdalıyım ve bu millete hizmeti ibadet olarak görüyorum.


Isparta ile ilgili ne gibi projeleriniz var?

20 yıldır Isparta'mızın köylerinde, kasabalarında halkımızla iç içeyim. Onların ne düşündüklerini, ne istediklerini yakından biliyorum. Bir bakıma onların sayıklamalarına, nabız atışlarına, şahidim. Sorunları biliyorum.
 

Isparta önemli ölçüde alt yapı çalışmaları bitmiş bir ildir. Üst yapı çalışmalarına ihtiyaç var. Kamu kaynakları yerine özel sektör kaynaklarının ve dış finans kaynaklarının kullanılmasına öncülük etmek gerekiyor. Allah nasip ederse yapmak istediğimiz; Isparta’da ortak akılı ve istişare etmeyi yani birlikte hareket etmeyi geliştirmek istiyoruz. Bunun için I.İ.K  (Isparta İstişare Kurulu) nu oluşturmak bu kuruluda

a-mülki idare (koordinasyonu sağlama görevi)
b-üniversite(akademik çalışma, proje üretme ve geliştirme vb.)
c-sanayi odası ve esnaf odaları(sermaye temininde ve proje üretiminde )
d-İlgili STK’ lar (proje üretimi, toplumu bilgilendirmede)
e-kanat önderleri(halkın birlikteliğini ve kardeşliğini sağlamada)
f-Basın (şekillenen proje veya aktiveteleri yerele ve ülkeye ulaştırmada etkin rol alması)
a. Müteşebbis zihniyet oluşturma

 Isparta’da zihniyet değişimine ihtiyaç vardır. Finans bakımından ciddi bir birikim var. Bu birikim bankalarda tutuluyor ya da emlakte değerlendiriliyor. Üretime ve istihdama yönelik kullanılmıyor.

Bunun için vatandaşın bilinçlendirilmesi, ufkunun açılması, rol modellerle tanıştırılması, dış dünyayla irtibatının arttırılması lazım. Bu amaçla bir zihniyet dönüşümü sağlayacak bilimsel temeli olan, gerçekçi ve sürdürülebilir çalışmalar yapılması lazım. Seçildiğim takdirde dikkatimi bu noktada yoğunlaştırıp öncü çalışmalara imza atmak isterim.


b.  Proje kültürü oluşturma:
 Gerek kamuda gerekse özel sektörde, aynı zamanda dış piyasada proje destekli önemli kaynaklar bulunmaktadır. Isparta bundan yeterince yararlanamıyor. Bu konuda halka öncülük etmek gerekiyor. Özel sektörle üniversite işbirliği platformu oluşturup mevcut kaynakların kullanımına yönelik proje tabanlı çalışmaları örgütlemek hedefimdir.

c. Kırsal kalkınma çalışmaları
  Tarımın modernize edilmesi, ürün çeşitlemesi: Elmaya dayalı tarım var. Bunun kırılması lazım. Ürün çeşitlenmesi şart. Bu konuda öncülük lazım, Vatandaşı bilgilendirecek,  bilinçlendirecek aktif bir yapı kurulması gerekiyor. Organize tarım alanları nın kurulması teşvik edilmeli.

Dış satım için örgütlenme yapılmalı. Bu konuda öncülük yapılacak

  Hayvancılığın desteklenmesi ve geliştirilmesi:
 Hayvancılığımızın sağlıklı bir yapıda gelişmesini sağlamak ve sağlıklı, hijyenik hammadde üretimi  için  büyük işletmelerin kurulmasına teşvik etmek gerekir. Ayrıca küçük işletmelerin ve aile işletmelerini bir araya getirmek yani organize ahır bölgelerini oluşturmak. Böylece hem maliyetler düşer hemde sosyal dokunun bozulması engellenir, büyük işletmelerle rekabet edilir.       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 d-Bilim ve sağlık kenti Isparta
Isparta’da elli binin üzerinde öğrenci var. Üniversiteyi ikiye bölüp öğrenci sayısı arttırılması saglanmalı. Bir adet de vakıf üniversitesi kurulacak. Yurt yatırımları arttırılmalı. Kongre merkezleri kurulması, beş yıldızlı en az üç adet otel yapımı için çalışılacak. Kent bilim ve kongre merkezi haline getirilmesi için çalışma başlatılacak
Isparta sağlık yatırımları açısından çok önemli bir il. Bölgenin en saygın hastanelerine ve sağlık merkezlerine sahibiz. Bu potansiyeli geliştirip sağlık alanında marka şehir olmak için örgütlenme ve çalışma yapılacak.

e-Turizm kenti olmak
    Isparta’mızda turizminin alt yapısı ve çeşitliliği geliştirilmelidir. Öncelik inanç ve doğa turizmine verilmeli. inanç turizminde Efes-Yalvaç-Antalya ve Barla-Konya hatları aktif hale getirilmelidir.

Doğa turizminde ise antik kral yolu, ipek yolu, Davraz, Eğirdir, aksu, Yenişarbademli hattının Antalya ile uyumu sağlanmalıdır.

Ortak akılla daha çok projeler çıkar ve uygulanabilir olanların uygulanması için mücadelemizi sonuçlar alınıncaya kadar devam ettirmektir.

Daha güzel daha güçlü bir ISPARTA için Yolumuz Hak Işığımız Ak Sevdamız Isparta
        

           İbrahim Sami AYGÜN        

Isparta AK PARTİ Milletvekili Aday Adayı