12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi AK Parti Isparta Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediyesi yönetimine bölge hastanesi konusunda ağır eleştiriler yöneltti.

Belediye’nin hastanenin yapılacağı alanda mülkiyetindeki 2 dönümlük alana 2 milyon lira istediğini belirten Milletvekili Bilgiç, “Yüksek bir talep. Belediye yaptığı yanlıştan dönerek Isparta’ya hastaneyi kazandırma noktasında üzerine düşeni yapacaktır diye ümit ediyorum” dedi.

Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölge Hastanesi’nin planlandığı arazi üzerinde şahıs arazisi çıkmıştı. Yüzde 50’si Sağlık Bakanlığı tarafından satın alındı. Kalan hisseyle ilgili yüksek bedel talebi nedeniyle yargı süreci başlatıldı.

Hastane yapımına engel değil. 2 dönüm civarında Belediye’ye ait arsa vardı. Değer tespitleri yapılmasına rağmen, 2 milyon TL talebi oldu. Yüksek bir talep. Önümüzdeki günlerde belediye yaptığı yanlıştan dönerek Isparta’ya hastaneyi kazandırma noktasında üzerine düşeni yapacaktır diye ümit ediyorum. Olmadığı takdirde kamulaştırma sürece Sağlık Bakanlığı tarafından dava süreci başlatılacaktır. Bölge Hastanesi Isparta’ya kazandırılacaktır.”

**“HİZMETİN ÖNÜNDE DURAMAYACAKLAR”

Belediye yönetimini hastanenin yapılma sürecini engellemekle suçlayan AK Parti Milletvekili Bilgiç, Ne yaparlarsa yapsınlar kimse hizmetin önünde duramaz. Hizmetin engellenmiş olması kabul edilebilir değil. Millet bunun hesabını sandıkta sorar” dedi.

Bilgiç, “12 Haziran seçimleri öncesinde muhalefete mensup Belediye bu hastanenin Isparta’ya kazandırılmasını arzu etmiyor. AK Parti olarak bizim bir kazanımız elde edeceğimizi düşündüler ve bu süreci engellediler. Bu işe zorluk çıkardıkları, engelledikleri nokta Isparta’nın ve hemşerilerimizin menfaati olmuştur. Kimsenin milletin önünde durma, millete gidecek hizmeti engelleme lüksü ve şansı yoktur. Bu kendilerine zarar verir. Yaptıkları yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyorum. Yaptıkları yanlıştan vazgeçsinler, biran önce gereken desteği Sağlık Bakanlığımıza sağlayarak vatandaşımızı bölge hastanesine kavuşturma noktasında yol versinler. Ne yaparlarsa yapkınlar kimse hizmetin önünde duramaz.

Bu makamlar gelip, geçicidir. Bu bir görevdir, hak değildir. Bu göreve bizi getiren milletin kendisidir. Millete ve memleket hizmet edelim diye bizi getiriyorlar. Vatandaş göreve getirirken, hizmetin engellenmiş olması kabul edilebilir değil Millet bunun hesabını sandıkta sorar” diye konuştu.