-VETERİNER İLE MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK FAKÜLTELERİ AÇACAĞIZ

-2 YILLIK MYO’LARI 4 YILLIĞA ÇEVİRECEĞİZ

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya kazandırılan İkinci üniversite ile ilgili hedeflerini ve düşüncelerini egazetem.net’e anlattı. ‘Isparta’ya 2.üniversite kazandırmak bize nasip oldu’ diyen Bilgiç, gelecek planlamasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“2.üniversite ile ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Üniversite böyle kurulur. Yoktan var edilmez. SDÜ, 1992’de Akdeniz Üniversitesi’nden ayrıldı. MAKÜ, SDÜ’den ayrılarak kuruldu. Şu an Süleyman Demirel Üniversitesi’nin inşaatı devam eden 6 şantiyesi var. Tarihinde böyle bir şey yok. 63 bin m2 kapalı alan inşa ediliyor. 561 milyon TL’lik bir yatırım.

BÜTÜN SEKTÖRLER İLE ÜNİVERSİTEYİ BULUŞTURACAĞIZ

2008 yılında Torba Yasa’ya bizzat benim koydurduğum bir madde ile SDÜ Tıp Fakültesi’nin borcu Hazineye devredildi. Başlangıçta ikinci üniversite için SBÜ olsun dedik. Sağlım Bilimleri Üniversitesi. Ancak Isparta, yeni bir modele öncü oldu. Şehir ve üniversite işbirliği bu üniversite modeli ile sağlanacak. Şehrin elemen ihtiyaçları doğrultusunda bölüm planlamaları yapılacak. İşveren eleman peşinden koşmasın istiyoruz. Bütün sektörler ile üniversiteyi buluşturacağız. MYO’lar iş dünyasına göre yeniden planlanacak. 2 yıllık MYO’ları 4 yıllık yüksekokullara çevireceğiz. Orman-Ziraat ve Su Ürünleri fakültelerini geliştireceğiz. Teknoloji ve İletişim Fakülteleri ile atölyelerini eski Devlet Hastanesi alanına taşıyacağız. Merkezdeki yüksekokullarda 15 bin öğrenci var. İnşallah MYO’ları ilk bulduğumuz kampüse taşıyacağız.

REKTÖR KİM OLACAK?

Veteriner Fakültesi ile Genetik bölümünü getireceğiz. 2 üniversite birlikte daha da büyüyecek. Rabbim Isparta’ya ikinci üniversite kurmayı bize nasip etti. Rektörlük konusunda da Isparta’ya bilen, bu süreçleri yaşamış, yeni üniversiteyi önümüzdeki sürece hazırlayacak bir arkadaşımız rektör olacaktır.”