AK Parti II Başkanı M. Uğur Gökgöz, ziyaretten önemli kazanımlar elde edildiğini söylerken, Gölcük'ün sit alanından çıkarılarak Abant gibi kamp alanı yapılması önerisi sunulduğunu söyledi.

CHP ve MHP İl Başkanları Demirel'in eleştirilmesini üzücü buldu. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman'ı kastederek, 'Kefilliğin bedeli 12Haziran'da sorulacaktır' ifadesinde bulundu.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, miting için devlet imkanlarının kullanıldığını savunarak, "Kamu binalarına bile pankart astılar. Belediyenin pankartların' dahi indirttiler. Bu siyasi nezaketsizliktir" şeklinde görüşlerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta ziyaretiyle ilgili il başkanları değerlendirmelerde bulundu. Gökgöz, ziyaretin çok olumlu olduğunu ve özellikle kentin turizm anlamında kazanımlar elde ettiğini söyledi. Gökgöz, Gölcük'ün sit alanından çıkarılmasını teklif ettiklerini ve Gölcük'ün Abant gibi kamp alanı olarak değerlendirilmesi isteklerine sıcak bakıldığını dile getirdi.

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ise değerlendirmesinde,.Başbakan Erdoğan'ın kente hiçbir şey katmadığını savunarak, partisinin ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İsparta'da ağır eleştirilere maruz kaldığını öne sürdü. Erdoğan, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman'ı kastederek, "Bir zamanlar Isparta'ya gelip de bir insanın elini kaldırıp 'kefilim' demiştir. Kefilinin Isparta'ya verdiği tahribat ortadadır. Kefilliğin bedelini 12 Haziran'da ödeyecektir" dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da "Süleyman Demirel'e laf söylenmesi bizleri üzdü.

Isparta gereken cevabı verecektir" derken, miting için AK Parti'nin devletin tüm imkânlarını kullandığından bahsederek, "Kamu binalarına bile pankart astılar. Belediyenin pankartlarını dahi indirttiler. Bu siyasi nezaketsizliktir" şeklinde konuştu.

UĞUR GÖKGÖZ: KAZANIMLAR ELDE ETTİK

"Sayın Başbakanımızın Antalya-Dereboğazı, Isparta-Konya yollarının duble yol yapılmasını söylemesi kent için büyük önem taşıyor.

Yine Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya gelmesi kentte sanayinin gelişmesi demektir. Isparta eğitim, sağlık, turizm ve sanayi şehri olma yolunda ilerlemektedir.

Özellikle turizmde Antalya'nın arka bahçesi olarak bilinen ilimizin turizm değerlerinin tanıtılması için önemli bir adım atıldı. Sayın Başbakanımızla özel görüşmemizde Gölcük Milli Parkı'nın aynı Abant gibi kamp alanı olarak değerlendirilmesi talebinde bulundum. Bunun için Gölcük'ün sit alanından çıkarılması gerekiyor.

Yine Gölcük ile Ağlasun Sagalossos arasında bir yol bağlantısının yapılması ile birlikte Gölcük, Davraz ve Sagalossos birleştirilerek turizme kazandırılacaktır. Bunun yanında Kral Yolu olarak bilinen ve Yalvaç'ta son bulan St. Paul yolu ve güzergahı turizm için büyük bir değerdir ve bu değerin kente turizm olarak kazandırılması yönündeki çalışmalarımız başlatılacaktır. İsparta'mız turizmdeki pastadan gerekli payını alacaktır.

AK Parti'nin 8.5 yıllık iktidarında Isparta'ya en güzel hizmetler yapılmıştır. Bunlardan biriside SDÜ'dür. 20 bin olan öğrenci sayımız bugün 50 bine gelmiştir. Her yıl bir fakülte açılmaktadır. 2023 planlarımız arasında Isparta'daki öğrenci sayısını 100 bine çıkarma hedefimiz bulunmaktadır.

Tarım ve hayvancılık alanındaki destekler ile Isparta'dan Yalvac'a kadar özellikle tarım alanında elma, kiraz, gül ve çekirdekli ürünler bizim zamanımızda önemli destekler almıştır." '

YUSUF ERDOĞAN: KEFİLLİĞİN BEDELİ ÖDENECEK

"Sayın Başbakan İsparta ile ilgili hiçbir yatırım vaadinde bulunmamıştır. 'Yapacağım', 'yapacağız' demektedir. Mitingde tek değindiği nokta CHP ve Isparta ile Türkiye siyasetine yıllarca emek vermiş olan 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i eleştirmek olmuştur. Kendisi Dcmirel'i eleştireceğine indiği havalimanından, geldiği miting alanına kadar neler yaptığına baksaydı yeterliydi.

Sayın Demirel'in Isparta ve Türkiye'ye yaptıklarını görmezdengelmektedir. Sayın Başbakan 9 yıldır
İsparta'ya ne verdi ki bundan sonrası için verecektir. Kendisi mitingde CHP'yi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiştir. Zaten Başbakan'ın vaat etmesine gerek yoktur çünkü 12
Haziran'dan sonra iktidarda olmayacaktır.

Isparta'yı bu güne kadar 'yapacağız', 'yapacağım' vaatleriyle oyalamıştır. Bir zamanlar bu Isparta'ya
gelip de bir insanın elini kaldırıp 'kefilim'demiştir.

Kefilinin Isparta'ya verdiği tahribat ortadadır. 'Kefilim' dediği insanın bedelini bu Isparta halkı
12 Haziran'da AK Parti'den soracaktır. Kefilliğin bedelini 12 Haziran'da ödeyecektir"

İSA YALÇIN: SİYASİ NEZAKETSİZLİK

Ispartalı olarak üzülüyoruz. AKP Hükümeti 9 yıldır iktidardadır. Isparta AKP'ye birinci dönemlerinde 4 ikinci dönemlerinde 3 milletvekili vermiştir.

Sayın Başbakan'ın Isparta'ya geldiğinde il için yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmaması, projelerinden bahsetmemesi bizleri üzmüştür. Gerçi kendilerinin Isparta için yaptığı ve yapacakları bir projeleri yoktur.

Hükümetin Isparta ile problemi vardır. Hükümet Isparta ile mücadele etmektedir.

Buraya gelerek hizmetlerden bahsetmeyerek, bir büyüğümüz olan hemşerimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e laf söylemesi bizleri üzmüştür. Bu yanlış bir davranıştır. Yapılan bu saygısızlığa İsparta halkı 12 Haziran'da gereken dersi vermelidir.

Ayrıca miting öncesinde devletin tüm imkanları kullanılarak pankartlar asılmıştır. Bununla da yetinilmemiş daha ileriye gidilerek kamu binalarına dahi pankart asılmıştır.

Basit gerekçelerle belediye tarafından asılı bulunan şehrin çeşitli yerlerindeki pankartlar ise indirttirilmiştir. Bu bir ' siyasi nezaketsizliktir. Bunun hesabının 12 Haziran seçimlerinde sorulacağını düşünüyorum"