Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Isparta başkanlığınca yapılan Basın açıklamasının ardından Ak Parti Isparta teşkilatı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi;

Modern hayatın en önemli gereksinimi olan sivil havacılık, Türkiye'de AK Parti döneminde gelişmiştir. Halbuki tarihi çok eski yıllara dayanmasına rağmen havacılık faaliyetleri AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren artmış, herkes uçakla seyahat edebilir hale gelmiştir. Son yıllarda yapılan düzenlemeler ve atılan adımlarla 7'den 70'e herkes uçağa binebilir, seyahat edebilir hale gelmiştir.

Isparta da bu gelişim sürecinden payını almış bugün Türkiye'nin en önemli havacılık merkezlerinden birisi olmuştur. Havalimanımızın varlığı sayesinde Isparta sadece tarifeli uçak seferlerinin olduğu bir kent olmamış uçak bakım-tamir, pilot okulu ve benzeri ticari faaliyetlerin de yapıldığı bir şehir haline gelmiştir. Bu doğrultuda ortaöğretimde ve yükseköğretimde eğitim-öğretim planlamaları yapılmış, okullar ve bölümler açılmıştır.

AK Parti teşkilatları ve milletvekilleri ve il başkanımız Isparta'daki bu gelişmelerin tam merkezindedir. Başından beri yürütülen çalışmalar, gösterilen gayretler ve yapılan girişimler Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nı bugünlere getirmiştir. Tabiki sivil toplum ve meslek örgütlerimizin de katkısı vardır. Ancak geçtiğimiz günlerde bir sivil toplum örgütü yöneticileri tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar maksadını aşmıştır. Isparta-İstanbul ya da Isparta-Ankara uçak seferleriyle ilgili talepleri olduğunu ve bu konuda MÜSİAD  Genel Başkanından yardım istediklerini belirtmişlerdir. Tabiki de sadece havaalanımız değil Isparta'nın sorunlarıyla ilgilenilmesi, çözüm yollarının düşünülmesi bizim için önemlidir. MÜSİAD Genel Başkanının da bu konularla dertlenmesi ve ilgilenmesi sevindiricidir. 

Bizler AK Parti Teşkilatları olarak ve Ispartamız için gece-gündüz çalışan milletvekillerimiz ve il başkanımız  ilimizin her türlü sorunu ve çözüm yollarıyla yakından ilgilenmektedir. Isparta Havalimanımızdan THY'llarına İstanbul seferlerini başlatan da, devamlılığını sağlayan da AK Parti teşkilatlarımız ve milletvekillerimizdir. Süleyman Demirel Havalimanı'ndan Isparta-İstanbul arasında her gün sefer yapılmaktadır. 14.45'de Isparta'ya gelen uçağımız 15.50'de Atatürk havalimanına dönüş yapmaktadır. Ve Türk Hava Yolları'nın bu seferlerine olan ilgi her geçen gün artarak devam etmektedir. Doluluk oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olup, yüzde 85'i bulmuştur. Uçağımızın sefer saatleriyle ilgili bir problem gözükmemektedir ancak gelişmeler ve yaşananlar Isparta için ek sefer ihtiyacını ortaya koymaktadır. Sayın Milletvekillerimiz ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı nezdinde ek seferlerin konulması, Sabiha Gökçen Havalimanı'na da seferlerin düzenlenmesi noktasında girişimlerimiz bulunmaktadır. Isparta-Ankara için uçak seferlerinin şimdilik ihtiyaç olmadığını ancak Kara Havacılık Okulu ve Kara Hava Komutanlığı'nın Isparta'da konuşlanmasından sonra başkentimize de sefer düzenleme ihtiyacının olabileceğini çok iyi biliyor ve süreci yakından takip ediyoruz.

AK Parti Teşkilatları olarak bizim işadamları derneklerimizden ve sivil toplum örgütlerinden beklentimiz Isparta'ya daha çok yolcu çekecek ticari faaliyetlerini artırmaları, İstanbul'a kendi araçlarıyla değil de uçakla gitmeleridir. AK Parti Teşkilatları ve Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Said Yüce, ilimizin her türlü sorununu ile ilgilenmekte, halkımızın beklentisi olan her türlü çözümü üretmektedirler.

Ak parti İL BAŞKAN YARDIMCISI VE il ekonomi işler BAŞKANI

Abdullah TOLA