Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 11 Ocak 2015 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan AK Parti İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut Başkan Osman Zabun ile tekrar yola devam edilme kararı alındı.

Isparta'da hemen hemen bütün siyasilerin gözü kulağı AK Parti İl Başkanlığı seçimlerine çevrildi. 11 Ocak 2015 günü Işıkkent Mahallesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan İl Başkanlığı seçimleri öncesi Milletvekillerinin kanaati ve Genel Merkezin onayı ile mevcut Başkan Zabun ile İl Başkanlığına devam edilmesi kararı alındı. Oldukça aktif olarak çalışan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İsparta'da, Türkiye ortalaması üzerinde oy alınmasında büyük emeği olan Osman Zabun partisinin kaptanlığına devam edecek. Henüz adaylığı ile ilgili resmi bir açıklaması bulunmayan ancak partim bana ne görev verirse yapmaya hazırım şeklinde beyanatı olan Zabun'un Ankara ile de iyi temaslar halinde olduğu herkes tarafından biliniyor.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNÜYOR MU?

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun 2015'te yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday olup olmayacağı şeklinde kendisine yöneltilen soruya kaçamak cevap verdi. Zabun, bu konuda kararın kendisine ait olmadığını, genel merkeze ait olduğunu belirterek şunları söyledi.

Bizim için partimiz, davamız önemli. Şu anda il başkanıyım. Bundan sonra partim bana hangi görevi verirse onu yaparım. İl Başkanlığına devam et denirse, il başkanı olurum, milletvekili adayı ol denirse milletvekili adayı olurum. Her ikisini de olma derlerse, kongre gününe kadar bütün heyecanımla il başkanı olarak, sonrasında da partili olarak çalışırım. Partim bana hangi görevi verirse yaparım. Biz makam ve hesap ile bu görevlerde bulunmuyoruz.'"