AK Parti İl Başkanı Zabun, 24 Haziran seçimlerine ilişkin hazırlıkların devam ettiğini bilirdi. Zabun, “Her geçen gün milletimizin geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmesi adına önümüzde bulunan 24 Haziran seçimlerine biraz daha yaklaşıyoruz. Yoğun bir tempo ile siyasi çalışma ve faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bir taraftan da 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleriyle ilgili gerekli çalışmaları da il teşkilatı ve genel merkez olarak yoğun bir tempo içerisindeyiz” dedi.

Sistemdeki rakamların ilk sırada Isparta’yı tercih edenlerden oluştuğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bu 39 rakamı ilk tercihini Isparta olarak belirleyen aday adaylarımız. Ayrıca, ikinci tercihlerini Isparta yazan aday adaylarımız da olabilir. Sistemde daha sonra onları da görebileceğiz. Bu bir süreç, teşkilatlarımızla aday adaylarımızı tanıştırıyoruz. Karşılıklı değerlendirme toplantıları devam ediyor” diye konuştu.

İl Başkanı Zabun, milletvekili aday adayları için 5 Mayıs Cumartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi’nde temayül yoklaması gerçekleştirileceğini belirterek, bu yoklamanın genel merkez tarafından görevlendirilecek olan bir komisyon tarafından takip edileceğini belirtti.

Başkan Zabun, temayül yoklamasında parti teşkilatının her kademesindeki görevlilerin, meclisi üyeleri ve belediye başkanlarının kanaatlerini belirteceğini ve aday adayları için birden fazla olan kriterlerden yalnızca birinin esas alınacağını iletti. Zabun, “Teşkilat mensuplarımız, şu ana kadar yaklaşık 40 olan aday adayı sayısından 4 tanesini işaretleyerek kanaatlerini ortaya koyacaklar. Bu ortaya konulan kanaatler genel merkezimiz tarafından değerlendirmeye alınacak. Diğer kriterlerle birlikte süreç yavaş yavaş 21 Mayıs’a kadar tamamlanmış olacak” diye sözlerini tamamladı.