Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda ve dün saat 15.00’de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında başlayan toplantıda gündemdeki bazı maddeler görüşülüp karara bağlanırken, bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi.

 Gündem maddelerinin okunmasının ardından görüşülmesine geçilmesine başlanmadan önce AKP’li Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır sözalarak bir önergesinin olduğunu bildirdi ve önergeyi okuyarak Meclis Başkanlığına sundu.

Çakır’ın verdiği ve kendisi ile birlikte Ahmet Aydemir, Erbay Dinçay, Sümer Şenol, Salih Kurt, Mehmet Yavuz, Yalçın Erdülek, Mustafa Pazarçeviren, İsmail Tanışman ve Sevim Köse’nin imzasının bulunduğu önergede şöyle deniliyor; “Belediye Binasının ön tarafına büyük bir pankart asılmıştır. Burada kaybettiklerimiz  başlığı altında GÖLTAŞ HİSSE SENETLEDİ bulunmaktadır. Aynı zamanda yeril basında da  bu konu ile ilgili  haber yapılmıştır. Bu maksatla;

Kaybedilen hisse senetleri ile ilgili  her hangi bir işlem yapılıp yapılmadığı?

başlangıcından itibaren, yıllara göre  tarih tarih, kaç lot hisse senedi satılmış ve hangi   değerlerinden satılmıştır.

Pankartın asıldığı tarih itibariyle, satılmamış olsaydı  kaç lot hisse senedi  ve değeri  ne kadar olacaktı?

Hisse senetleri, Isparta belediye başkanlığınca  hangi tarihte ve nasıl satın alınmıştır?

Yukarıda belirtilen soru önergelerinin yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederiz.”

Meclis Başkanlık makamı bu önergeyi inceleyecek ve önümüzdeki günlerde yazılı olarak önergeyi veren Ak Partili meclis üyelerine cevap verecek. Ak Partili meclis üyelerinin bu hareketi toplantıda ‘Belediyenin önüne geçtiğimiz ay asılan ve geçmiş dönemi kötüleyen çifte pankarta misilleme’ olarak değerlendirildi.