AK Parti 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık, 60'ncı Hükümet Dönemi'nde Bakanlık düzeyinde temsil edilemeyen İsparta'nın 12 Haziran Seçimi sonrası bu hakkı elde edeceğini savunuyor.

HALKTAN 4-0 İSTEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 3. Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Suat Kolukınk, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak Genel Seçim'de halktan 4-0 istedi. Bunun gerçekleşeceğine tüm kalbiyle inandığını ve bu doğrultuda çalıştıklarını anlatan Kolukınk, "bu gerçekleştiği an daha da güçlü olacağız. O zaman İsparta'dan 1 Parlamenter, Kabine'de Bakan düzeyinde olacak" dedi.

BİLGİCİ İŞARET ETTİ

Siyasi literatüre yeni bir unvan ekleyen Bilim İnsanı Suat Kolukınk, Bakanlık için ise 'O bizim Başvekilimiz' dediği AKP Parlamenteri ve l'inci Sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç'i işaret etti.
Akdeniz'in konuğu olan Kolukınk, İsparta'nın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüm adaylarını Parlamento'ya göndermesi halinde Kabine'ye bir kişinin Bakan olarak gireceğini savundu.

AKDENİZ'İN NOTU

"Başbakan ve Cumhurbaşkanı yetiştiren bir şehir olarak tanınan İsparta, 60'ncı Hükümet'te Bakan çıkaramadı. Bilindiği üzere İsparta'da 57'inci Hükümet Dönemi'nde DSP-ANAP- MHP Koalisyon'unda Erkan Mumcu, Turizm Bakanı olarak görev yapmıştı.

Yine Erkan Mumcu, şu an Cumhurbaşkanı olan 58'inci Hükümet'in Başbakanı Abdullah Gül Dönemi'nde Milli Eğitim Bakanlığı yapmıştı.

59'uncu Hükümet'te ise Erkan Mumcu Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Yine aynı süreç içerisinde 59'uncu Hükümet 'Kültür' ve 'Turizm' Bakanlıklarını birleştirme kararı vermişti. Hükümet, birleştirme operasyonu görevini de İsparta'nın son kuşakta yetiştirdiği ender lider siyasetçilerden biri olan Erkan Mumcu'ya teslim etmişti.

Şu an görevde olan 60'ncı Hükümet Dönemi'nde ise İsparta'dan hiçbir milletvekili Bakan olamamıştı.

TARİH BOYU NEDİR?
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nde Sadrazamlar yetiştiren İsparta, Cumhuriyet'te de bu geleneğini sürdürdü.

En bilinen Devlet Adamı 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu.
Ancak, Sait Bilgiç, Sadettin Bilgiç Türkiye'ye damga vuran Bakan ve Devlet Adamı olarak hizmet ettiler.

Yine Isparta'dan ibrahim Gürdal ve Aykon Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üst düzey cjörev almış, Bakanlık yapmışlardı. İbrahim Gürdal, Turizm Bakanı olarak çalışmıştı. Aykon Doğan da Demirel Hükümetlerinde 'Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı' gibi çok güçlü ve etkin noktalarda İsparta'yı temsil etmişlerdi.

" BAŞBAKAN 'ISPARTA'YI SEVİYORUM'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 3. Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsparta'ya büyük değer verdiğini söyledi. Akdeniz'e, Milletvekili Adayları ve AKP İl Başkanı ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerini anlatan Kolukırık şöyle dedi:
"Başbakanımız bize 'İsparta'yı seviyorum' dedi.

61'inci Hükümeti de inşallah Adalet ve Kalkınma Partisi kuracak. Bu dönem artık Isparta, bir Bakanlık almayı hak ediyor. Bizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 4-0 gönderirseniz inşallah bir Bakanlık alacağız diye düşünüyorum."

2023 EYLEM PLANI HAZIR

Cumhuriyet'in Kuruluşu'nun 100'üncü Yıldönümü olan 2023 için İsparta Vizyonu'nun hazır olduğunu ifade eden Kolukırık, şöyle dedi: -   "2 Haziran 2011 Perşembe günü Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan, İsparta'ya gelecek. 2023 Türkiye vizyonunun yanı sıra İsparta'ya ilişkin bilgiler de verecek. Projelerimiz hazır."

BİLİM, EĞİTİM VE TURİZM KENTİ

Bir Bilim İnsanı olarak siyasette Isparta'ya bu alanda hizmet etmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Kolukırık, EKO-BİLGİ-KENT planını da açıkladı.

Isparta'nın üniversite, bilimsel bilgi üretimi ile eğitim altyapısı ile güçlü donanımlara sahip olduğunu kaydeden Kolukırık, ana başlıklar halinde, özetle şu mesajları verdi:

"Halk ile bütünleşirim.
Adalet ve Kalkınma Partisi merhamet ve sevgi medeniyetinin temsilcisidir. Paylaşımı, katılımcılığı ve çoğulculuğu savunur. Farklılığı ötekileştirmez Biz, Yunus Emre'nin de söylediği gibi Yaratılanı Yaratan'dan. ötürü severiz. Türkiye artık o kadar güçlü ki, her gün dünyanın hangi noktasına olursa olsun kalkan uçakta en az 5 işadamı görürsünüz.

Yeni dönem daha da güçlü olacak. Türkiye'nin kalkınması, zenginleşmesi olacak. Bunun anahtarı da, motoru da Adalet ve Kalkınma Partisi'dir.

AKP KÜTÜP YILDIZI AMİRAL GEMİSİDİR

AK Parti, bu coğrafyanın kutup yıldızı, amiral gemisidir. Küreselleşen dünyada bir eksiklik    / var: İnsanileşmek AK Parti komşulan ile vizeyi kaldırarak bir adım attı. 2023 Türkiye'sini de dostluklarla kuracağız. 12 Haziran 2011 Genel Seçimi, bir anlamda geleceğin oylanmasıdır. AK Parti'ye oy versin, vermesin fark etmez herkesle güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz.

Nefsimize uymayacağız. Rehber sözümüz şudur: 'Nefistir insanı yolda bırakan/ yol-da kalır nefsine uyan' AK Parti, 9 yıllık iktidan boyunca çok ciddi işler yaptı.   Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda... Yeter mi, yetmez..."

Akdeniz.