Süleyman Demirel Üniversitesi’nde dün Öğrenci Konseyi Başkanlığı devir-teslim töreni vardı. SDÜ’de 2 yıldır öğrenci konseyi başkanı olarak görev yapan ve başarılı çalışmalarıyla Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’na girmeyi başaran Turgut Erol, görevini Feyzullah Teycirli’ye devretti. Bu devir-teslim için yapılan törene konseye en çok destek veren 2 kurumun temsilcisi davet edildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Emniyet Müdürü A. Zeki Gürkan, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun ev sahipliğinde devir-teslim töreninde hazır bulundu.

FİTNE İLE KARŞILAŞTIM

            Ancak programın konuşmalar bölümünde salonda soğuk rüzgarlar estiren bir çıkış yaşandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğrencilere altın değerinde uyarılarda bulunduğu konuşmasının bir bölümünde son zamanlarda Belediye’de yaşayan soruşturma ve operasyonlara değindi. İşte bu sırada salonda buz gibi bir hava estiği gözlendi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu’nun ‘fitne’ ile ilgili çıkışından esinlenen Günaydın, “Isparta Belediyesi’ni teslim aldığımda 150 milyon TL borcu vardı. Yakılmış, yıkılmış bir belediyeydi. Gece-gündüz demeden çalıştık, kendimi hizmete teslim ettim. Bir çöl ortasında buldum kendimi. Belediyeyi kurtardığım zaman, belli noktalara getirdiğim zaman bir fitne ile karşılaştım. Başarılı olmak zor olaydık. Hakkımda 44 ağır şikayet yapıldı. Fitne insanlar, şikayet arzusu yüksek insanların yüzünden İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından 44 ağır konuyla ilgili soruşturuldum. Soruşturma izni verilmedi. Büyük bir organize olayı ile karşılaştım. Operasyonlar oldu” diye konuştu.

RAHATSIZLIK UYANDIRAN KONUŞMA

            Bu sırada SDÜ Rektörü İbicioğlu, kürsü görevlisi bayanı yanına çağırarak kulağına bir şeyler söyledi. Kürsü görevlisi de konuşma yapan Belediye Başkanı Günaydın’ın yanına giderek ‘başka programlar var efendim’ dedi. Günaydın, bu uyarı üzerine ‘burada bu konuyu konuşmam istenmiyor’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Önce Allah’a güveneceksin. Adaletli davranacaksın. Ben daha çok adaletli davranıyorum, daha çok çalışıyorum. Fitne öyle bir şekilde ilerliyor ki, ailenizi, kızınızı, karınızı karıştırıyorlar.”

AKDENİZ