AKEDAŞ, son dönemde vatandaşlara elektrik perakende elektrik satış sözleşmesi imzalatmaya başladı. Ancak vatandaşın önüne sunulan sözleşmede herhangi bir zaman dilimi bulunmuyor.

Isparta, Burdur ve Antalya’nın elektrik dağıtım işini alan AKEDAŞ, yeni bir uygulama başlattı. Abonelerine tek tek ulaşıp elektrik perakende elektrik satış sözleşmesi imzalatan AKEDAŞ, vatandaşı tedirgin etti. 

BİZE İMZALATIN DEDİLER!

Evlere tek tek giden AKEDAŞ yetkilileri abonelerine sözleşmenin imzalanması gerektiğini söylüyor. Bazı vatandaşlar sözleşmeyi okumadan imzalıyor ancak çoğu vatandaş ise sözleşmeye göz attıktan sonra “Bu neyin sözleşmesi?” diye sorduklarında AKEDAŞ yetkilileri “Biz bilmiyoruz. Bize imzalatın dediler” cevabını aldıklarını söylediler. 

TARİH YAZMIYOR İDDİASI

Öte yandan çoğu vatandaş kendilerine imzalatmak istenilen sözleşmede herhangi bir tarih bulunmadığını ileri sürdüler. Bundan dolayı sözleşmeleri imzalamayan vatandaşlar ise yeni sürprizle karşılaştı.

1 HAFTA İÇİNDE ELEKTRİKLERİ KESİLECEK

Sözleşmeyi imzalamayan vatandaşların evine AKEDAŞ tarafından tebligat yapıldı. Tebligatta sözleşmenin imzalanmadığı 1 hafta içinde bizzat başvuru yapıp imzalanmaması durumunda enerjilerinin kesileceği bildirildi.

FARKLI YORUMLAR OLUŞMAYA BAŞLADI

Diğer taraftan böyle bir manzarayla karşılaşan vatandaşlar AKEDAŞ’ın elektriği sadece kendilerinden kullanılması için böyle bir uygulamaya başladığını savunuyor. Çünkü elektrik kullanımı özelleştikten sonra serbest müşteri olan herkes farklı bir şirketten hizmet alabiliyor.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bu arada imzalatılmak istenen sözleşme ve gelen tebligatlar sonrası endişeli bir şekilde beklediklerini ifade eden vatandaşlar AKEDAŞ yetkililerinden açıklama beklediklerini söylediler.



Akdeniz