İl merkezinde atıl vaziyette olan binaların biran evvel ekonomiye kazandırılması isteniyor. Özel idare eski binasının yıkımı başlıyor, ancak geride bir bina ve bir inşaat daha var. Bunlardan biri kütüphane eski binası, diğeri 20 yıldır tamamlanamayan Kültür Merkezi inşaatı.
 
İl merkezinde 6 Mart Atatürk Caddesi’nde bulunan Halil Hamit Paşa Kütüphanesi eski binası, uzun yıllardır kaderini bekliyor. En son 2009 yılında depremgüçlendirmesi için inceleme yapılan binanın güçlendirme maliyetinin 35 bin lira olduğu, buna karşın yapımı için 734 bin lira gerektiği rapor edilince, yıkıma karar verilmişti. 673 m2 yüzölçümü olan binanın 320 m2 inşaat alanı bulunuyor.
 
Bir diğer atıl yapı ise Süleyman Demirel EğitimKompleksi içindeki Kültür Merkezi inşaatı. Temeli 1993 yılında atılan, geçen onca zamana karşı bir türlü tamamlanamayan bina için 2008 yılında ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firmanın yasaklı olması nedeniyle, yapılan ihale iptal edilince iş başlayamadı ve geçen yıllara inat inşaat direnmeye devamediyor.
 
KÜTÜPHANENİN AKIBETİNE MİLLİ EĞİTİM KARAR VERECEK
 
Bu iki konuda bilgi aldığımız Kültür ve TurizmMüdürü Abdullah Kılıç, eski kütüphane binasının milli eğitime devredildiğini açıkladı. Kılıç, “Şehir merkezinde binayı geçen yıl ocak ayında milli eğitimmüdürlüğüne eğitimhizmetlerinde kullanılmak üzere devrettik. Haliyle buradaki eski kütüphanenin mülkiyeti bize ait değil” dedi.
 
KÜLTÜR MERKEZİ İHALESİ BU YIL YAPILACAK
 
Kültür ve TurizmMüdürü Abdullah Kılıç, Kültür Merkezi inşaatının da bu yıl yeniden ihaleye çıkacağını, ancak ihale tarihinin henüz netlik kazanmadığını anlattı. Kılıç, “Bakanlığımız tasarrufunda olan ve temeli 1993-1994 yılında atılan Kültür Merkezi inşaatı 2008 yılına kadar çeşitli aşamalarda inşaatı devamedegeldi. Ancak 2008 yılından sonra inşaatın durdurulması, ihaleyi alan firmanın yasaklı olması sonucu ihalesi feshedili. Ondan sonraki süreçte kamu kurumları ve yerel yönetimlerin tasarrufuna geçen bu kültür merkezi inşaatı tamamlanamadı. Kültür ve TurizmBakanlığı’nca yapılan
değerlendirmeler sonucunda söz konusu hizmet binasının ihale edilerek en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor” dedi.
 
Kanal32