Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Akif Çapraz, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve grup başkan vekili Özgür Özel’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara sert sözlerle yanıt verdi.
Özel’i yalan söylemekle eleştiren MHP, MYK üyesi Akif Çapraz;
“CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in şahsıma yönelik açıklamalarında tekraren görülmüştür ki, Sayın Özel kandırma ve olayı saptırma noktasındadır.
Sayın Özgür Özel açıklamasında şahsımın yaptığı açıklamalardan “cımbızla” kelimeleri almış ve kendince konuyu farklı şekilde aksettirmeye çalıştırmışsa da meclisin tatil edilmesinde imzasının olduğunu da kabul etmiştir” sözlerine yer verdi.
Çapraz açıklamasında şu sözlere yer verdi:
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in şahsıma yönelik açıklamalarında tekraren görülmüştür ki, Sayın Özel kandırma ve olayı saptırma noktasındadır.
Sayın Özgür Özel açıklamasında şahsımın yaptığı açıklamalardan “cımbızla” kelimeleri almış ve kendince konuyu farklı şekilde aksettirmeye çalıştırmışsa da meclisin tatil edilmesinde imzasının olduğunu da kabul etmiştir.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 09/02/2022 Tarihinde TBMM’de yapmış olduğu basın toplantısında Cumhur İttifakı tarafından Meclisin “devamlı” çalışmasının engellenerek tatil edildiğini iddia etmiştir. Biz de bu açıklamasına yönelik Danışma Kurulundaki kendi imzasının olduğu belgeyi yayınlayarak yalan söyledigini ispat etmiştik.
Yine Sayın Özel 8-10 Şubat tarihleri arasında Meclisin tatil edilerek Isparta’nın sorunlarının dile getirilmesinin engellendiğini iddia etmişti. Şahsım da açıklamam da meclisin çalışmasına bu kadar “sözde” hevesli olan Özel’in neden o gün Meclis Genel Kurulunda olmadığını sormuştuk. Sayın Özel bu sorumuza cevap verememiştir.
CHP Grup Başkanvekili Özel, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ve Parti Sözcülerimizin geleneğini bozmadığımı söylemiştir. Cümlesinde eksiklikler olsada bozuk saatin bile günde iki defa doğruyu gösterme hali oluşmuştur. Biz Sayın Genel Başkanımızın usta çırak ilişkisi içerisinde Çekiç vurdugu yere balyoz gibi ineriz.
Sayın Özgür Özel’in açıklamalarıma cevabında “Terörist Demirtaştan talimat alanların, Aklı kandilde gönlü Amerika’da olanların” cümleme ses bile çıkaramaması bu durumu kabül ettiğininde göstergesidir.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, beni Ispartalı hemşerilerime sözde şikayet etmiştir.
Ispartalı hemşerilerim vatan, millet ve bayrak sevdalısıdır.
Ispartalı hemşerilerim kendi memleketinin evladını da bilir, kandil’in sözcülüğünü yapanları da bilir.
Ispartadan vatan haini çıkmaz, millet düşmanı çıkmaz, hele ki kandil’in sözcüsü hiç çıkmaz.
Bak sayın Özgür Özel, Ispartalı Müslüman mahallesinde salyangoz satılmasına hiç müsade etmez.
Özgür Özel eğer cesaretin varsa yüreğin yetiyorsa evirmeden, çevirmeden cevap verirsin;
8-10 Şubat tarihlerinde Meclisin tatil edilmesine yönelik oylamada “sözde çalışmaya çok hevesli”Özgür Özel Meclis genel kurulunda var mıydı? Meclis Genel Kurulunda bile olmayan kişi Meclisin tatil edilmesine nasıl karşı çıkmıştır? CHP’nin 135 milletvekili olmasına rağmen oylamada kaç milletvekili bulunmuştur? Özgür Özel 2015 ve 2018 yıllarında ki gibi yine kandilin isteklerini kanun teklif olarak Meclise mi sunmaya hazırlanmaktaydı?
Ayrıca belirtmek isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp aynı zamanda çözüm önerileri sunan bir partidir.
Bu kapsamda Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 15 Şubat 2022 tarihli Grup Toplantısında belirttiği üzere “21 adet elektrik dağıtım şirketinin başlıca görevleri dağıtım şebekesini işletmek, arıza ,bakım ve onarım işlerini yapmak, bağlantı taleplerini karşılamak, ihtiyaç olan şebeke yatırımlarını gerçekleştirmek ve sistem kullanıcılarına ayrım gözetmeksizin elektrik dağıtım ve bağlantı hizmetlerini sunmaktır.
Özel dağıtım şirketleri karlılıklarını artırabilmek için kestirme yolları tevessül etmektedirler. Mesela yetersiz ve niteliksiz personel çalıştırma, bakım işlemlerinin zamanında yapılmaması gibi aksaklıklardır.
Ispartamızda yaşanan sıkıntının asıl sebepleri burada aranmalıdır.
Ayrıca bize göre dağıtım şirketlerinin mali konuları satış ve satın alma işlemlerine ilişkin denetim yetkisi TEDAŞ’a tekraren verilmeli ve elektriğin üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır.
 

AK Parti Kadın Kolları’ndan Başkan Başdeğirmen’e ziyaret AK Parti Kadın Kolları’ndan Başkan Başdeğirmen’e ziyaret