1994 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel zamanında bölge müdürlüğü statüsüyle hizmete başlayan ve kendisine bağlı Burdur'la birlikte hava tahmini politikaları belirleyen Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hükümetin aldığı kararla kapatıldı.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda Düzenleme Yapılması Hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 23 bölge müdürlüğü kapatılarak 15 bölge müdürlüğü ne indirildi. Isparta, Burdur ve Muğla illeriyle birlikte Antalya Bölge Müdürlüğü'ne bağlandı.
 
İSTASYONLAR KAPATILDI ÇALIŞANLAR HUZURSUZ
 
Yeni düzenlemeyle Isparta’da meteoroloji bundan böyle müdürlük statüsünde çalışmalarını yürütecek. Isparta’ya bağlı eğirdir, Senirkent, Yalvaç, Uluborlu, Tefenni, Şarkîkaraağaç istasyonları da kapatıldı. Sadece Süleyman Demirel Hava Limanı istasyonu açık kalacak. Düzenleme meteoroloji çalışanları arasında büyük rahatsızlık uyandırdı. Özellikle istasyonlarda görevli çalışanların nerelere kaydırılacağı merak konusu olurken, idarecilerin değişip değişmeyeceği de bilinmiyor.
 
6 YENİ BİRİM
 
Düzenlemeyle Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün merkez teşkilatında da 6 yeni daire başkanlığı kuruldu. Bunlar Tahminler Dairesi Başkanlığı, Gözlem Sistemleri Dairesi Başkanlığı, Meteorolojik Veri İşlem Daire Başkanlığı, Araştırma Dairesi Başkanlığı, Strateji geliştirme Dairesi Başkanlılığı, İnsan Kaynakları ve Eğitimi Dairesi Başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı kuruldu.
 
AKP ISPARTA'YA DÜŞMANCA BAKIYOR
 
Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, AKP'nin Isparta’ya yönelik düşmancı tutumunun sürdüğünü söyledi. Öner, "AKP'nin yok ettiği müesseselere AKP vekilleri daha re kadar ses çıkarmayacaklar, AKP'nin Isparta’ya yönelik bu düşmanca tutumunu Ispartalı hemşerilerimiz daha ne kadar alkışlayacak, destek verecek? Bunlara yönelik suskunluklarını ne zaman bozacaklar? AKP yöneticileri tüm bu olanlara karşılık AKP'nin propagandasını yapıp milleti kandırmaya,  Isparta’ya zarar vermeye davam ediyorlar" dedi.
 
ZARAR VERMEYE DEVAM EDİYORLAR
 
AKP'nin Isparta’ya zarar vermeye devam ettiğini aktaran Öner, "AKP çıraklık döneminde zarar verdi, kalfalık döneminde zarar verdi ustalık döneminde zarar vermeye devam ediyor. Allah bunların ordinaryüslüğünden Isparta’yı memleketi korusun" görüşünü iletti.