Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen AKP"nin Isparta Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem hakkında sevk kararının tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle iade edildi. Disiplin Kurulu"nun iadesi üzerine yeniden toplanan il yönetimi 40 kişiden 21"inin evet oyu ile Seyfettin Kalem yeniden kesin ihraç istemi ile disipline sevk edildi.

AKP Isparta İl Teşkilatı"ndaki Seyfettin Kalem depremi sürüyor. İlk olarak 5 Şubat 2007 tarihinde toplanan AKP"nin 40 kişilik İl Yönetimi 28 üyenin evet oyu ile Seyfettin Kalem"i kesin ihraç istemi ile disipline sevk etmişti. AKP"nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı M.Ali Öztop"un isteği ile yapılan oylama sonucunda disipline sevk edilen Seyfettin Kalem ile ilgili gerekçe olarak ise, parti grup kararlarına uymamak ve partinin karar defterinen bir sayfayı izinsiz fotokopi çektirmek gibi suçlamalar yer alıyordu.

Bu gerekçeler ile partiden ihracı istenen Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem"in dosyası disiplin kurulu üyelerince önceki hafta il yönetimine geri iade edildi. Edinilen bilgilere göre;  Belediye Başkanı Hasan Balaman"a muhalifliği ile tanınan AKP"li üye Seyfettin Kalem"in ihraç istemi talebi dosyası AKP"nin tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle geri gönderildi. Gerekçeye göre; AKP parti tüzüğüne aykırı olarak ihraç istemi için yapılan oylamada, ihraç isteminde bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı M.Ali Öztop"un da toplantıda yer alması ve oy kullanması gösterildi.

YENİDEN İHRACI İSTENDİ
Disiplin Kurulu"nun Kalem hakkındaki kesin ihraç istemi dosyasını il yönetimine iade etmesi sonrasında AKP İl Yönetiminin 5 Mart Pazartesi günü yeniden toplandığı ve bu konuyu da gündemine aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; 40 kişilik yönetim kurulunun salt çoğunluğu 21 kişi yeniden Kalem"in partiden kesin ihracı istemini onayladı.  Öte yandan ilk oylamada ihracı onaylayan 28 üyeden 7"sinin bu kez Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında Danıştay"ca verilen karar sonrasında böyle bir şeyin yapılmasının kamuoyunda yanlış anlamalara meydan vereceği gerekçesiyle bu kez red ettiği öğrenildi.  

TOPÇU YÜRÜTME KURULUNDAN İSTİFA ETTİ
Seyfettin Kalem"in partiden kesin ihraç talebinin, Danıştay kararı sonrasında kamuoyunda yanlış anlamalara sebep olacağı düşüncesindeki üyeler arasında yer alan Hüseyin Topçu"nun da, İl Başkanı Haydar Kemal Kurt"un itirazlara rağmen konuyu oylamaya sunması ve kabul edilmesine tepki amacıyla İl Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa ettiği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

(Isparta Oluşum)