İşte Şakir Aksöz'ün yazısı:

"Zaman zaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç’ı eleştirdim. Zaman zaman yaptığı icraatların olumlu yönlerini gündeme getirdim. Ancak önceki gün gelen bilgiler müdür beyin yapmaması gereken şeyler.

Uzatmayalım, konu şu: 4 – 5 veli Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç’tan randevu isterler. Talepleri 8 – 9 yaş grubunda olan çocuklarına halk oyunları kursu aldırmaktır. Ancak hoca, kıyafet ve bütün masrafları kendileri yapacaklardır. Sadece kursun kurum bünyesinde açılmasıdır. Kültür Müdürlüğünün Çocuk Korosu gibi hizmetler verdiğini bildikleri için halk oyunları kursunu da kurumun açmasını talep ederler.

Amaçları çocuklarının halk oyunu kursu alması, kültürel olarak bilince sahip olması.

Ancak Abdullah beyin cevabı olumsuz olur. Cevaptan daha önemli tavırları velileri çok rahatsız eder. Müdür bey, yer sıkıntılarının olduğunu söyler. Ama velileri üzen ve rencide eden müdür beyin sözleri ve tavırlarıdır.

Müdür bey o kadar yanlış bir üslup kullanır ki ucu başka kurumları eleştirmeye, başka kurumların “laçka” çalıştığına kadar gider.

Velilerin iddiaları vahim. Çünkü bir Kültür Müdürünün böyle talebe olumsuz yaklaşması olamayacağı gibi, “olmaz”ında bir söylenişi vardır.

Sayın Müdürüm; Sizden istenen para değil, para harcayacağınız bir kurs değil. Ki sizin göreviniz bu tür etkinlikleri yapmak ve teşvik etmek. Veliler bütün maddi boyutunu karşılarken, sadece kurumunuz çatısı altında yapmak istemiş. Neden karşı çıkarsınız? Neden olumsuz yaklaşırsınız? Yer sorununu çözmek bu kadar zor mu?

Neden üslubunuz olumlu değil. Konuşmanızda velileri rahatsız edecek bir üslup kullanırsınız?

Kültür Müdürü olarak sizin göreviniz, kültüre yönelik etkinlikleri düzenlemek, teşvik etmek ve destek olmak değil midir? Uzatmayalım ama bu yakışmamış. İnşiallah bu hatayı düzeltirsiniz. Kültür Müdürlüğünün görevi, kültürel etkinlikler yapmak ve destek olmaktır. “Olmaz”ı herkes söyler. İyi idareci “olmaz”ları oynayan değil, çözüm bulandır.

Sayın Valim: Sizin bu tür etkinliklere olan duyarlılığınızı biliyoruz. Lütfen bu velilerin sesine hiç olmazsa siz kulak verin. Sayın Müdürümüze gereken talimatı vererek, velilerin ve öğrencilerin halk oyunu hevesini kırmayın."